Okul Değiştirmek Doğru mu?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1. Çocuğunuzun Duyguları
Sonuçta, çocuğunuzun okul değiştirip değiştirmemesi size kalmış. Yeni okulun eğitim ücretini ödeyecek olan, çocuğu yeni okula ve okuldan alıp götürecek olan ve yeni okulun topluluğuna hem ilişkisel hem de finansal olarak dahil olacak olan elbette ebeveynlerdir. Bu faktörleri göz önünde bulundurarak, çocuğunuzun değişimle ilgili duygularını hesaba katmak alakasız görünebilir, ancak bu çok önemlidir. Okulların değişmesi için sorumluluk alırken, çocuğunuz bunu yaşıyor olacak. Çocuğunuz ne kadar büyükse, özellikle mevcut okulunda güçlü bağları varsa, hareket etmesi o kadar zor olabilir. Öte yandan, ayrılmak istediğini söyleyen bir öğrenci, bulundukları yerde kalarak başarılı olabileceklerine inanmadıklarını ya da zorbalık durumlarında, güvende olacaklarını söyledi. Tabii ki, çocuğunuz nihai kararı veremez, ancak mevcut yerleşimin kurtarılıp kurtarılamayacağına dair görüşlerini ve bakış açılarını dinlemek çok şey anlatır.

Çocuğunuzun duygularını dikkate almanın en iyi yolu, mevcut okulu sevip sevmediklerini, iyi bir eğitim aldıklarını düşünüp düşünmediklerini ve okulda kendilerini güvende hissedip hissetmediklerini sormaktır. Bir diyalog iyi bir başlangıç ​​noktasıdır.

2. Çocuğunuzun Sosyal Hayatı ve Bulunduğu Okuldaki İlişkileri
Çocuğunuzun sosyal hayatı ve ilişkileri, okullar arasındaki geçişi büyük ölçüde etkileyebileceğinden özel ilgiyi hak eder. Yalnız takılmayı seven ya da çok sosyal olmayan bir çocuğun mutlaka yalnız ya da okulda "reddedilmiş" olmayabileceğinin farkında olun, ancak arkadaşlarıyla sorunları olan ya da onların eksikliği yaşayan bir çocuk tamamen başka bir hikaye olabilir. Çocuğunuz arkadaş edinemiyor veya diğer çocuklarla ilişki kuramıyor gibi görünüyorsa, dışlanmış veya hatta zorbalığın kurbanı olarak etiketlenebilir.

Zorbalığın çeşitli dereceleri vardır ve çocuklar genellikle okulda sosyal hiyerarşiler yaşayabilirler . Bu, yaşlandıkça ve klikler ortaokulda zirveye ulaştıkça ve lise boyunca sürdükçe daha belirgin hale gelir . Bazı çocuklar yüz yüze veya çevrimiçi zorbalığın kurbanı olurken, diğerleri de aynı derecede yıkıcı ama tanımlanması daha zor olan gizli, pasif-agresif bir zorbalık yaşar .

Okulda çok sosyal olmayan bir çocuğun, okul değiştirmek için başlı başına bir neden olmadığını, ancak önemli bir katkıda bulunabileceğini belirtmek önemlidir. Bazı çocuklar zorbalığa uğramaktan veya izole hissetmekten bahsetmeyebilir, bu nedenle arkadaşları ve ilişkileri hakkında bilgi almak önemlidir. Öğle yemeğinde kiminle takıldıklarını, teneffüsleri veya molaları nasıl geçirdiklerini veya sınıfta boş zamanlarında kiminle sohbet etmeyi sevdiklerini sorun. Çocuğunuzun sadece yalnız olmadığını, yalnız olduğunu veya dışlandığını fark ederseniz, okul değiştirmek en iyisi olabilir.

Çocuğunuz mevcut okulunda zorbalığa maruz kalıyorsa, devam etmek için plan yapmadan önce bunu yönetimle görüşün. Çocuğunuzu durumdan çıkarmak, sorunun çözülmediği ve başka bir çocuğun başına gelebileceği anlamına gelir. Her türlü zorbalığı kınayan birçok yeni yasa var, bu da çözümler olabileceği anlamına geliyor. Eyaletinizin zorbalık yasalarını ve politikalarını okuyun .

3. Kaliteli Eğitim
Bazı okulların diğerlerinden çok daha sıkı bir akademik müfredatı vardır ve bu, çocuğunuzun almasını istediğiniz eğitim türüyle daha uyumlu olabilir veya çocuğunuz mevcut iş yükü ve akran grubunun rekabet gücü. Hem yeni okulunuzun yönetimine hem de öğretmenlerine sormanız gereken bazı sorular şunlardır:

Okul çocuğumu soru sormaya, cevap aramaya ve başarılı olmaya zorluyor mu?
Üniversiteye hazırlık için bir seçenek var mı?
Bilimler, sanatlar ve beşeri bilimler dahil olmak üzere çeşitli öğrenme deneyimleri var mı?
İlerleme nasıl izlenir ve teşvik edilir?
Okul beklentileri neye benziyor ve öğrencilere nasıl ifade ediliyor?
Disiplin nasıl işlenir?
Bu soruların her biri, kaliteli eğitimin geliştirildiği bir ortamın yaratılmasıyla doğrudan bağlantılıdır. Dikkate alınması gereken daha da fazla kriter için Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yeni eğitim standartları hakkında bilgi edinin .

Akademisyenlerin ötesinde, birçok okul özel sanatlar, STEM ve atletik programların yanı sıra öğrencilerin ilgisini çekmek ve aynı fikirde olan akranları bir araya getirmek için bir kanca görevi görebilecek çeşitli müfredat dışı teklifler sunar. Çocuğunuzun ilgi ve yeteneklerine uygun olanı belirlemek için okuldaki tüm müfredat tekliflerini göz önünde bulundurun.

4. Kaliteli Eğitimciler
"Kaliteli Eğitimciler", çoğu ebeveynin bir öğretmende istediği bir dizi faktörü kapsayan kapsamlı bir terimdir. Elbette, çocuğunuzu bir sonraki sınıfa hazırlamak için nitelikli öğretmenler istersiniz, ancak dikkate alınması gereken daha çok şey var. Uygun şekilde eğitilmiş, eğitilmiş, sertifikalandırılmış ve konularında deneyimli olmalıdırlar, ancak aynı zamanda, biri veya her ikisi de ihtiyaç duyduğunda hem öğrenciler hem de veliler tarafından erişilebilir olmalıdırlar.

Kaliteli bir eğitimci, öğrencileri ve öğrencilerinin velileriyle sıcakkanlı ve iletişim halinde olan kişidir. Etkinlikler, bazı kararlar ve hatta bazı etkinlikler sırasında ebeveyn varlığına izin verirler. Farklı öğrenme ihtiyaçları olan ve bir ebeveynin endişeleri veya soruları için konferanslar ve toplantılar için erişilebilir olan bir çocuğa katılmaya ve yardım etmeye hazır ve isteklidirler. Öğretirken hem sabırlı hem de yaratıcıdırlar, sadece ana akım öğretim stiline yanıt veren öğrenciler yerine tüm öğrencilerin öğrenmesini sağlarlar.

Kısacası, çocuğunuzun eğitim başarısına sizin kadar yatırım yapan birini istiyorsunuz. Bir öğretmen ve idare ile bir toplantı ayarlamak , yeni müstakbel okulunuzun aradığınız kaliteli eğitimcileri istihdam edip etmediğini görmek için harika bir ilk adımdır.

5. Sınıf Boyutu
Son olarak, ebeveynler çocukları için bir okul değişikliği düşünürken sınıf büyüklüğünü göz önünde bulundurmalıdır. Sınıflar kalabalık olduğunda (20+ öğrenci), mücadele eden bir çocuğun geride kalması daha kolaydır. Grubun çoğunluğu yeni bir kavramı anlarsa, öğretmenin fazladan yardıma ihtiyacı olan bir veya iki öğrenciye fazladan zaman harcaması daha az olasıdır. Küçük sınıflar genellikle ebeveynler için daha çekicidir çünkü çocukları için daha odaklı dikkat ve geri bildirim sunarlar. Dahası, çocuğun ihtiyacı olan ekstra ilgiyi görmesi için öğretmeniyle bire bir öğrenme şansı daha yüksektir . Daha küçük sınıflar birçok başka avantajla birlikte gelir ayrıca daha yakın arkadaşlıklar, daha derin sınıf tartışmaları ve genel olarak daha zengin bir öğrenme deneyimi dahil.

Kaynak

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak