Öğretmenler Neden Kaynak Kitap Aldırıyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenler neden kaynak kitap aldırmak istiyor? Bir öğretmen olarak birkaç basit tespitle anlatmak isterim.
- 5.sınıf ders kitabında virgülün kullanım yerlerine "Yüklemden uzak kalmış özneyi ayırmak için özneden sonra kullanılır." demiş ki bu çocuk özneyi, yüklemi daha 8.sınıfta görecek. Allah aşkına şu kitapları liyakatli insanlara hazırlatın! Ee tabi bu yüzden ders kitabından işleyemediğimiz konuyu farklı kitaplardan işlemek zorunda kalıyoruz. Bu gibi pek çok durum var diğer sınıf düzeylerinde.
- Tüm sınıf düzenlerinde tüm konularda verilen etkinlikler yarım sayfa ya da bir sayfacık. Misal 8.sınıf öğrencisi fiilimsi konusunu yarım sayfa etkinlikle hayatta anlamaz. Bu yüzden ya bolca fotokopi çekmemiz gerek ya da kaynak kitap aldırmamız gerek. Fotokopi çekelim desek kağıt bulmak altın bulmaktan zor okullar için, kaynak kitap alalım desek başımızda sürekli baskı. Yani iki ucu da sıkıntılı durum...
- Şunu baştan diyeyim hiçbir öğretmen bu kaynak kitap, fotokopi işinden para kazanmaz. Tek amacı çocuğun daha iyi öğrenmesidir. Lütfen öğretmenleri sürekli bir şey isteyen, devletin verdiği kitabı kötüleyen bireyler olarak görmeyin. 
- Ders kitapları kendi içinde güzel olabilir ama bu ülkede sınav gerçeği var. LGS gibi sınavlar kalksın madem ki biz de ders kitabından çocukları bol bol okumaya teşvik edelim. Sınavda sorulan sıralama ile içerik ile ders kitaplarının alakası yok. Ya sınavlar kitaplara ya da kitaplar sınava yaklaşsın o zaman! 
- Bir kitap yazarı olarak son sözlerim şunlar: Biz zengin olmak amaçlı kitap yazmıyoruz, çocuklara faydalı olmak için  bu kitapları hazırlıyoruz. Benim kitaplarımı bilen biliyor çok uygun fiyata neredeyse kârsız satılıyor. Kaldı ki şunu itiraf edeyim tüm samimiyetimle: Soru bankası yazmayı çok zevkle yapmıyorum ama evlatlarımıza da faydalı olmak istiyorum. Öykü kitaplarım da var ve onları okuyan çocuklarla yaptımız söyleşilerden çok zevk alıyorum. Herkese selamlar, saygı ve sevgilerimi iletiyorum. 
Hasan Öğretmen

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak