Öğretmenin Gözüne Nasıl Girebilirsiniz?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kimse kötü bir öğretmenle uğraşmak istemez. Sadece öğretmenlerin sizi sınıfa gelmekten nefret etmeleri anlamına gelmez, aynı zamanda kendinizi kötü hissetmenize de neden olabilirler. Kötü bir öğretmenle karşı karşıyaysanız, tavrınızı değiştirmeli ve öğretmeninizin size karşı daha olumlu hissetmesini sağlamanın bir yolunu bulmalısınız. Bununla birlikte, her şeyi denediğinizi hissediyorsanız ve öğretmeniniz hala kaba davranıyorsa, daha fazla önlem almak için ebeveynlerinizle konuşmalısınız.
Tutumunuzu Ayarlamak

Kendinizi öğretmeninizin yerine koyun. Öğretmeninizin dünyadaki en acımasız kişi olduğunu düşünseniz de, daha fazla şey olup olmadığını görmek için biraz şefkat göstermelisiniz. Öğretmeninizin neden "kaba" davrandığını ve bunun nedeni öğretmeninizin sınıfta saygısızlık hissettiğinden mi kaynaklandığını düşünmeye çalışın. Belki tüm öğrenciler acımasızdır, belki çoğu materyali ciddiye almamaktadır ya da bir avuç öğrenci o kadar rahatsız edicidir ki öğrenmesi imkansızdır. Öğretmenin, insanları dinletmenin başka bir yolu olmadığını düşündüğü için "kaba" olabilir.
Kendinizi başka birinin yerine koymak, hayatınızın geri kalanında faydalı olabilecek bir beceridir. Empati ve şefkat geliştirmek, hayatınızın geri kalanında sosyal ve iş ortamlarında size yardımcı olabilir. Kendinizin dışına çıkmayı öğrenmek, bir durumu yeni bir ışıkta görmenize ve sorunları çözmenize yardımcı olabilir. Onlara nasıl hissettiğini söylemelisin.
Elbette, öğretmeninizi sizi üzen kaba bir kişi dışında biri olarak görmek zor olabilir, ancak onların da sadece insan olduğunu unutmamalısınız.

Öğretmenin onlara karşı değil, onlarla birlikte çalışın. Kötü bir öğretmenle karşı karşıyaysanız, doğal dürtü, öğretmeninizin yanlış olduğunu kanıtlamak, öğretmeninizin kendisi hakkında kötü hissetmesini sağlamak ya da sınıfta bilge bir adam olmak olabilir. Bununla birlikte, ateşe ateşle karşılık vermeye çalışırsanız, bu yalnızca durumu daha da kötüleştirecektir. Öğretmenini zekice alt etmeye çalışmak yerine, öğretmenine karşı olumlu olmaya çalış, gerektiğinde onlara yardım et ve iyi bir öğrenci ol. Eğer öğretmenine karşı daha iyi davranmak için çaba gösterirsen, o zaman onlar da iyiliğe karşılık verecekler.
Sevmediğin bir kişiye karşı nazik olmak zor olsa da, sana karşı daha iyi davranmalarına yardımcı olabilir ve bu da her yerde daha iyi duygulara yol açabilir. Bu, hayatın ilerleyen dönemlerinde kullanmanız gerekebilecek başka bir beceridir, bu yüzden şimdi biraz pratik yapmak en iyisidir.
Sahte olduğunu düşünme. Durumu herkes için olabildiğince katlanılabilir hale getirmek olarak düşünün.

Şikayet etmek yerine olumlu ol. Kötü bir öğretmenle başa çıkmanın bir başka yolu da, her küçük şey hakkında tartışmak veya şikayet etmek yerine, sınıfta olumlu olmaya çalışmaktır. Son testin zor olduğundan şikayet etmek için çok fazla zaman harcamayın; bunun yerine, bir dahaki sefere daha fazla çalışırsan daha iyi yapıp yapamayacağını kendine sor. Charlotte's Web'in şimdiye kadar okumak zorunda kaldığınız en sıkıcı kitap olduğundan bahsetmeyin; bunun yerine, gerçekten sevdiğiniz kısımlarına odaklanın. Öğretmeninize karşı daha olumlu olmak, sınıfta daha olumlu bir üslup oluşturmanıza yardımcı olur ve öğretmeninizin daha az kaba olmasına yol açar.[3]
Öğrenme deneyimi hakkında sevdiğiniz şeylere odaklanmaya çalışın. Yeni materyaller için heyecanlanmak, sınıfı sizin için daha eğlenceli hale getirecek ve öğretmeninizin kaba olma olasılığını azaltacaktır. Gerçekten ilgilendiğinizi görürlerse yumuşamaya daha meyilli olacaklardır.
Bir düşünün: Öğretmenin gerçekten heyecan duydukları bir şeyi öğretmesi oldukça cesaret kırıcı olabilir, sadece karşılık olarak inilti ve göz yuvarlanmaları için. Elbette bu kötülüğü teşvik ederdi.

Öğretmeninizle tekrar konuşma. Öğretmeninizle konuşmak sizi hiçbir yere götürmez. Elbette, bunları söyleme konusunda kısa bir tatmin yaşarsınız ve arkadaşlarınızın kıkırdamasına neden olabilirsiniz, ancak bu yalnızca öğretmeninizin size daha fazla kızmasına ve daha kaba olmanıza neden olur. Söyleyecek bir şeyin varsa, ders sırasında gösteriş yapmaya çalışmak yerine onlarla dersten sonra sakin ve makul bir şekilde konuş
Diğer öğrencilerin karşılık verdiğini görebilir ve bunun uygun olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak, ortak paydanın üzerine çıkmak ve başkalarına örnek olmak sizin işiniz.
Öğretmenin kaba davrandığında birkaç derin nefes alın, böylece durumu bozmadan atlatabilirsiniz.[
Öğretmeninizle aynı fikirde değilseniz, olabildiğince saygılı olmaya çalışın ve onlara haksızlığa uğradığını hissettirecek ifadeler yerine sorular sorun.

Öğretmeninizi neyin harekete geçirdiğini bulun. Öğretmeninizi neyin motive ettiğini bulmak, onlarla başa çıkmanıza gerçekten yardımcı olabilir. Öğretmeniniz kimse katılmadığı için kaba davranıyorsa, sınıfta daha fazla konuşmaya çalışın. Öğretmeniniz saygısızlık hissettiği için kaba ise, arkasından onlara gülmeyi bırakmaya çalışın. Kimsenin dikkatini vermediği için kötülerse, sorularını yanıtlamak ve dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırmak için fazladan çaba gösterin. Onlara istediklerini vermek, daha az kaba olmalarına yardımcı olabilir. 
İster inanın ister inanmayın ama herkesin bir zaafı vardır. Belki öğretmenin gerçekten kedileri seviyordur. Onlara kedinizden bahsetmek veya onların resimlerini görmek kadar basit bir şey yapmak, onların size biraz açılmasını sağlayabilir.
Öğretmeninize duvardaki yeni bir afişi beğendiğinizi söylemek gibi gerçek bir iltifat vermek bile, sınıfıyla çok gurur duyuyorlarsa öğretmeninizi iyi olmaya motive etmenize yardımcı olabilir
Gerçekten bir sorun varsa, öğretmenin ne yaptığını belgelemeye başlayın ve ebeveynlerinizi dahil edin. Bazen, öğretmeniniz gerçekten kötü davranıyor ve eylemleri haklı değil. Öğretmeniniz gerçekten kaba ise ve duygularınızı incitiyor, sizinle dalga geçiyor ve sizi ve diğer öğrencileri yetersiz hissettiriyorsa, daha fazla önlem almanız gerekebilir. Öncelikle, öğretmeninizin söylediği her şeyi belgelemek ve bunları yazmak için biraz zaman ayırmalısınız; daha sonra bu yorumları ve eylemleri ebeveynlerinize iletebilir ve bundan sonra ne yapacağınızı tartışabilirsiniz.
Bunu çok açık hale getirme. Sınıfa bir defter getirin ve öğretmeninizin söylediği üzücü şeyleri yazın. Ayrıca bunları dersten sonra aklınızda bir yere not edebilir ve not alabilirsiniz.
Genel olarak öğretmeninizin kaba olduğunu söylemenin bir etkisi olabilir, tıpkı okulda öğrenmiş olabileceğiniz gibi, belirli örneklerle sağlam tartışmalar yapılması gerekir. Öğretmeninizin anlamsızlığı hakkında ne kadar spesifik örnekleriniz varsa, durumunuz o kadar ikna edici olacaktır.

Derse zamanında varın. Öğretmenin senin için kötü olmadığından emin olmanın bir yolu, kurallarına saygı duymaktır. Yapabileceğiniz en kaba ve en saygısız şeylerden biri, özellikle alışkanlık edinirseniz, sınıfa geç gelmektir. Bu, öğretmeninize sınıflarını hiç umursamadığınızı ve derhal kötü tarafınıza geçmelerini söylemenin bir yoludur. Geç kalırsanız, özür dilemeli ve bunun bir daha olmamasını sağlamalısınız. 
Dersten beş dakika kala her şeyi toplayan çocuklardan biri olmayın. Erken ayrılma ihtiyacı, öğretmeninizi sınıfa geç kalmaktansa daha da çıldırtacaktır.

Öğretmenini dinle. Kötü bir öğretmenle uğraşmak istiyorsan, öğretmenin sana söylediklerini dinlemek için gerçekten çaba göstermelisin. Öğretmenlerin kaba görünmesinin nedenlerinden biri, öğrencilerinin onları dinlemediğini ve hiç saygı görmediklerini hissetmeleridir. Öğretmeniniz konuşurken dikkatlice dinleyin ve telefonunuzun, salondaki insanların veya sınıf arkadaşlarınızın dikkatini dağıtmaktan kaçının.
Soru sormak önemli olsa da, öğretmenleri anlamlandırabilecek şeylerden biri, öğretmenlerinin defalarca söylediği şeyler hakkında çok açık sorular soran öğrencilerdir. Bu hatayı yapmamak için dikkatlice dinlediğinizden emin olun.

 Not almak, öğretmeninize sınıfını gerçekten önemsediğinizi ve sadece zaman geçirmek için orada olmadığınızı gösterecektir. Aynı zamanda konuyu anlamanızı sağlayacak ve öğretmeninize sınıfa gerçekten önem verdiğinizi gösterecektir. Öğretmenler ayrıca öğrencilerinin konuşurken not aldıklarını görmekten hoşlanır çünkü bu, dikkatlerini verdiklerinin bir işaretidir. Mümkün olduğunca sık not almayı alışkanlık haline getirin, böylece öğretmeniniz size karşı daha iyi hissetmeye başlasın.
Not almak aynı zamanda okulda daha başarılı olmanıza yardımcı olur ve bu öğretmeninizi de daha iyi hale getirebilir.

Sınıfa katılın. Öğretmenin sana karşı kaba davranması mümkündür, çünkü sınıfı hiç umursamadığını düşünüyorlar. Bunun nedeni katılmak için çaba harcamamış olmanız olabilir. Bir dahaki sefere bir şansınız olduğunda, öğretmeninizin sorularını yanıtlamak için elinizi kaldırmalı, öğretmeninize yardım etmek için gönüllü olmalı veya bir grup tartışmasında aktif olmalısınız. Bu, öğretmeninizin gerçekten önemsediğinizi görmesini sağlayacak ve size karşı daha nazik davranacaktır.
Her soruyu her seferinde cevaplamaya çalışmamalısın, öğretmenin daha iyi olmaya eğilimli olması için materyalle meşgul olmaya gayret et.
Sınıfa katılmak sadece öğretmeninizi güzelleştirmekle kalmayacak, aynı zamanda öğrenme deneyimini sizin için daha eğlenceli hale getirecektir. Materyalle daha fazla ilgilenirseniz, sınıfta sıkılma veya dikkatinizin dağılması olasılığınız azalır.

Ders sırasında arkadaşlarınızla konuşmaktan kaçının. Öğretmeninizin iyi tarafına geçmek istiyorsanız, bir grup etkinliğine katılmadığınız sürece arkadaşlarınızla konuşmaktan kaçınmalısınız. Bu öğretmenlerin dikkatini dağıtıyor ve onları hiç umursamadığınızı hissettiriyor. Arkadaşlarınız bir dahaki sefere sizinle gülmeye çalıştıklarında veya size bir not verdiklerinde, sınıfa odaklanmak istediğinizi ve onlarla daha sonra konuşacağınızı görmelerini sağlayın. [9]
Koltuğunuzu seçme şansınız varsa, arkadaşlarınızdan uzak durmaya veya öğrencilerin dikkatini dağıtmaya çalışın, böylece öğretmeniniz size karşı kaba davranmak için daha az nedene sahip olur.

Her zaman dersleri için gerekli tüm malzemeleri getirdiğinizden emin olun. Doğru materyallere sahip olmak, öğrenmeye odaklanmanıza yardımcı olacak ve öğretmeninize derse hazır olduğunuzu gösterecektir. Benzer şekilde, tüm ödevlerinizi zamanında teslim edin, çünkü bu, materyalden zevk aldığınızı ve öğrenmeye istekli olduğunuzu gösterir.

Kaynak: https://www.wikihow.com/Deal-With-a-Mean-Teacher

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak