Öğrenciye Kopya Veren Öğretmene Ceza Verilir mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sınav esnasında öğrenciye kopya verdiği anlaşılan öğretmenler ceza alır mı? Öğrenciye kopya veren öğretmene ne ceza veriliyor? Öğrencisine kopya verdiği anlaşılan öğretmenler ne ceza alır? 
Sınav esnasında, öğrenciye kopya verdiği anlaşılan öğretmenler öğrencisine kopya veren öğretmenler meslekten çıkarılmaktadırlar...

1702 Sayılı İlk Ve Orta Tedrisat Muallimlerinin Terfi Ve Tecziyeleri Hakkında Kanunun 27.maddesinde bu durum net olarak belirtilmiştir.
Eğer durum ispatlanırsa, kopya verdiren öğretmene görevden uzaklaştırma cezası verilebilmektedir. 

Öğrenciler Neden Kopya Çeker?

Öğrencilik hayatında suiistimal yeni bir kavram değildir; yüzyıllardır hayatımızın bir parçası olmuştur. Bununla birlikte, günümüzde daha iyi bir not almanın kolay bir yolunun cazibesine kapılan öğrencilerin yüzdesi önemli ölçüde artmıştır. 

Lise öğrencileri neden kopya çeker? İntihal şeklinde kopya çekmeye gelince, çoğuna yazılı bir ödevi nasıl yapacakları ve kaynakları nasıl doğru bir şekilde alıntılayacakları asla öğretilmedi. Ayrıca, birçok öğrenci düşüncelerini yazılı olarak nasıl açıklayacaklarını ve ifade edeceklerini bilmiyorlar. Sonuç olarak, ders çalışmak için çok fazla zaman harcamaktan kaçınmak için kısayolları tercih ederler ve kağıtlarını internette bulunan kes-yapıştır metinlerle doldururlar. 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak