Öğrenci ve Öğretmenlerde Zoom Yorgunluğu Nasıl Önlenir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Siber zorbalıktan  yakınlaştırmaya , teknolojik kaynakların mevcudiyetine, zamanlama sorunlarına veya evde ağır iş yükü olan ebeveynlere kadar, çevrimiçi eğitimin birincil öğretim platformu olarak kurulması engelsiz olmamıştır. Bu duyarlı öğretim yöntemine yalnızca aylar kala, kaliteli bir eğitim deneyimi sağlamak için başka bir sorun ortaya çıkıyor:  Yakınlaştırma yorgunluğu.

Zoom yorgunluğu, bir kullanıcının gün boyunca birden fazla toplantıya, sınıfa veya çevrimiçi etkinliğe katılmaktan hissedebileceği bir yorgunluk, yorgunluk ve can sıkıntısı durumu olarak tanımlanır. Zoom yorgunluğunun belirtileri, özellikle sık sık meydana geliyorsa, bir öğretim ortamı için zararlı olabilir.

Zoom yorgunluğu bizi nasıl etkiler?
Zoom yorgunluğu  belirtileri  arasında konsantrasyon güçlüğü, fiziksel yorgunluk, bir toplantıya girerken veya bir toplantıya katılırken endişe, sinirlilik, baş ağrısı ve göz yorgunluğu yer alır. 

Henüz yaşadıkları şeyin Zoom yorgunluğu olduğunu anlama yeteneğini geliştirmemiş olan çocuklar için sorun daha ciddi olabilir. Bu nedenle anne-babalar, çocuklarının ekran karşısında oturmaya karşı gösterdiği hoşgörüye dikkat etmelidirler.

Bir çocuk oyuncaklarıyla oynamak için çevrimiçi sınıftan ayrılırsa, öfke nöbeti geçirirse veya derse girmeyi reddederse, bu bir ruh hali değil  , uzaktan öğrenmenin gerçek bir  bitkinliği, yani Zoom yorgunluğu olabilir.

Çocuklarda Zoom yorgunluğu ile nasıl mücadele edilir?
Çocuklardaki stres tetikleyicilerinden biri, çevrimiçi oturumlarda çok fazla zaman harcadıkları için hareket edememektir. Çocukların otururken biriktirdikleri enerjinin bir kısmını atabilmeleri için teneffüs dönemlerinin sağlanması tavsiye edilir. 

On dakikalık yürüyüş, birkaç yoga egzersizi veya evcil hayvanlarıyla kısa bir süre oyun oynamak, stres seviyelerini önemli ölçüde azaltabilir ve çocukların konsantrasyonunu iyileştirebilir.

Çocukların derslerinde rahat edebilmeleri için öğrenmelerine uygun , aynı zamanda rahatlayabilecekleri bir alan yaratmak çok önemlidir. Bu alan, çocuğun ekstra çaba sarf etmesine gerek kalmadan bilgisayarı kullanmayı kolaylaştırmalı, onları ekranla göz hizasında ve izleme için makul bir mesafede oturtmalıdır. 

Ayrıca alanın dikkat dağıtıcı olmaması, ancak çocukların kendilerine ait olduğunu düşündükleri ve kendilerini rahat hissetmelerini sağlayacak öğelere sahip olması önerilir.

Okul sorumluluklarını yerine getirmek için gereken son tarihleri ​​dikkate alan ancak çocuğun ihtiyaçlarına göre esnek olan bir program oluşturmak, Zoom yorgunluğunu uzak tutmada etkilidir. Çocuklara programları için bir kontrol ve sorumluluk duygusu vermek de önemlidir. Erken kalkmakta zorlanan veya okul günlerinde daha fazla molaya ihtiyaç duyan çocuklarla çalışmak, onları son derece dikkatli ve motive etmenin yanı sıra %100 çevrimiçi bir programla mümkündür.

Genç öğrencilerde Zoom yorgunluğuyla nasıl mücadele edilir?
Daha yüksek sınıflardaki öğrenciler uzaktan öğrenme yorgunluğunu belirlemek ve yönetmek için daha donanımlıyken, öğretmenler onu tetikleyebilecek faktörleri izlemeli ve onu azaltmak için stratejilerle hazırlıklı olmalıdır.

Bu amaçla geri bildirim esastır. Öğrencilerin duygusal olarak nasıl olduklarını bilmeleri ve hapsetme sırasında zihinsel sağlıklarına ve kapasitelerine göre karar vermeleri için açık bir iletişim kanalına sahip olmak gerekir. Öğretmenler, bir program hazırlarken ve bir sınıf çalışması hızı belirlerken, öğrencilerinin durumunu kontrol etmek ve onları endişelerini paylaşmaya motive etmek için biraz zaman oluşturmalıdır. 

Çeşitlendirme ve önceliklendirme çok önemlidir. Bir dönem için sınıf dinamiğini yapılandırırken şu sorulmalıdır: Öğrenciler bu belirli konu veya konu için gerçek zamanlı olarak etkileşime girmeli mi? Öğrencilerin kendi hızlarında izleyebilmeleri için izlemek üzere kaydedebilir miyim?

Bu, %100 çevrimiçi bir modeldeki en kritik kararlardan biridir. Çalışma gruplarını, diyalogları veya tartışmaları içeren etkinlikler, gerçek zamanlı olarak sanal bir varlığa ihtiyaç duyar. Ancak, İspanyolca'nın teorik yönleri veya tarihin veya genel okul duyurularının belirli bir anda öğrenilmesine gerek yoktur.

Öğrenci, öğretmen ve velilerin zaman ve konsantrasyon düzeyleri sınırlıdır. Uzun süreli izolasyon bağlamında, o kaynağa (zamana) dikkat etmeliyiz. Kaydedilen dersler, fikri anlamak için esnek ve gerektiği kadar sık ​​görülme avantajını sunar. Benzer şekilde, oturumu konuyu sunmak ve ardından soruları yanıtlamak arasında bölmek yerine, öğretmenin soruları netleştirmeye ayrılan zamanını ve müsaitliğini serbest bırakırlar.

Kısa, öz ve arkadaş canlısı olmak öğrencilerin dikkatini çekmede ve öğretme/öğrenme sürecini daha yönetilebilir hale getirmede de belirleyicidir. Ayrıca uzun gün çalışan öğretmenlerde yıpranmayı azaltır.

Daniel Wetta'nın çevirisi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak