Öğrenci SGK İşlemleri Nasıl Yapılıyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmencilerin, SGK işlemleri nasıl yapılmakta? Okullarda staj görev öğrencilerin, SGK işlemi nasıl yapılır? Öğrenci SGK işlemleri kim tarafından nasıl yapılmaktadır? 10. Sınıfta eğitim gören öğrencilerin SGK işlemelerine dair detaylar haberimizde

ÖĞRENCİ SGK İŞLERİYLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
-Alan seçimi yapan ve yerleşen 10. Sınıf öğrencileri; okulların Eğitim ve öğretime başladıkları tarihten itibaren, Diğer eğitim kurumlarından ders yılı başladıktan sonra, Mesleki ve teknik Anadolu Liselerine nakil ve geçiş yaptıkları tarihten itibaren; SGK ’a işe başlama bildirgesi 1 gün önceden girilmesi gerekmektedir.

 

-Öğrencinin Nakili gerçekleştiği gün, okulu SGK ’dan çıkışını verir. Aynı gün yeni okulu da SGK ’dan işe giriş bildirgesini verilmesi gereklidir.
 

-Kayıtlı olduğu halde, okula hiç başlamayan veya çok az devam edip sonra hiç devam etmeyen SGK girişi yapılmış öğrencilerin, Dönem sonunda İl SGK’na müracaat ederek işe girişlerin sildirilmesi sağlanmalıdır. (Dönem sonuna kadar aylık prim ödemeleri eksik gün veya (0) sıfır gün, (0) kazanç olarak bildirilecek)
 

-Prime esas günlük kazanç tutarı; Asgari ücretin %50 sidir. Bakmakla yükümlü olunanlar; sigorta prim oranı %1 dir.(Kısa vadeli sigorta kolları primi), Bakmakla yükümlü olmayanlar; sigorta prim oranı %6 dır. (Kısa vadeli sigorta kolları primi %1 + Genel Sağlık sigortası Primi %5 )
-Öğrenci sigorta işlemlerinde 1-30 çalışma aralığı kullanılacak, prim ödemeleri izleyen ayın 23 ‘ne kadar yapılması gerekmektedir.
-Yarıyıl ve Yaz tatillerinde SGK çıkışı yapılmayacaktır. Prim ödemelerinde eksik gün ( 13-Diğer nedenler) bildirimi yapılacaktır. Yaz tatilinde öğrenci Staj veya Alan Eğitimi yapmıyorsa (o)sıfır gün ve (0) sıfır kazanç bildirilecektir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak