NFT'lerin Geleceği Ne Olacak?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

NFT Nedir
Non Fungible Token
, kısaltılmış şekliyle NFT,  değiştirilmesi mümkün olmayan Token anlamına gelir. NFT, esas olarak bir kripto para birimi olarak değere sahiptir, ancak bunun yanında tahsil edilebilir bir dijital varlık olarak da öne çıkar.

Eşi benzer, bulunmayan bulunmayan dijital varlıklar olarak isimlendirilen NFT geleceğin en büyük buluşu olarak görülür. Koleksiyoner ürünlerinden, dijital mülklere kadar çok geniş bir dijital varlığı temsil eder. Ayrıca NFT içeriğinde, sanal ayakkabılar ve oyun içeriklerine de ulaşmak mümkündür.

NFT’lerin geleceği, blok zincir teknolojisi kullanılarak üretilir ve buna ek olarak Ethereum token standartları baz alınarak ortaya çıkar. Ancak işlem görme biçimi, Ethereum’dan farklıdır.

Çağın getirdiği teknolojik yenilikler ve bu yeniliğin sonucu olan dijital ürünler insanlar arasında fazlasıyla yaygınlaşmıştır. 2017 senesinin başından itibaren, NFT teknolojisine yaklaşık 174 milyon dolardan fazla harcama yapıldığı görülür.  NFT fiyatlarının belirlenmesinde en önemli ölçek, arz ve talep dengesidir. Bu durum tüm değerli varlıklar için de geçerlidir.

BİNANCE REFERANS İNDİRİMLİ ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Gate.İo Puanlar Ne İşe Yarıyor? Gate.io Borsası Nasıl Kullanılır?

NFT bir çılgınlıktan mı ibaret yoksa geleceğin teknolojisi mi?

Teknoloji milyarderlerinin ve ünlü isimlerin furyaya abartılı şekillerde dahil olması, NFT'nin "çılgınlık" diye anılmasına neden oluyor. Ancak kripto para uzmanları, bunun gelecekte gündelik hayatın bir parçası haline gelecek uygulamalara zemin hazırladığını düşünüyor. 

NFT nasıl yapılır?

Oyun kartları, tablolar veya antika eşyalar gibi NFT'lerin de sergilendiği ve açık artırmayla satın alınabileceği pazarlar mevcut. Bu dijital pazarlardan muhtemelen en büyüğü OpenSea. Burada koleksiyon ürünleri, oyun öğeleri, dijital sanat eserleri ve Ethereum blok zincirin desteklediği diğer dijital varlıklar yer alıyor.

Diğer büyük NFT platformları arasında Rarible, Nifty Gateway, superRare, Enjin ve Decentraland yer alıyor. Bu gibi birçok NFT platformu üzerinden kullanıcılar, dakikalar içinde kendi NFT'lerini oluşturabiliyor.

BİNANCE REFERANS İNDİRİMLİ ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Gate.İo Puanlar Ne İşe Yarıyor? Gate.io Borsası Nasıl Kullanılır?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak