Neden Kara Cuma deniyor? Black Friday Nedir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

 Kara Cuma nedir?

Cevap - Şükran Gününden Sonraki Gün (Cuma) Kara Cuma olarak bilinir. Bu, resmi olmayan veya resmi olarak tatil alışveriş sezonunun başlangıcıydı. Neredeyse tüm mağazalar, tüketicileri mağazalarına çekmek için erken kuş özelliğiyle Doorbuster Sales ile çıkıyor. İnsanlar, yılın pazarlıklarını kapmak için mağazalar açılmadan önce sıra saatlerinde bekliyorlar. Son birkaç yılda, bu Kara Cuma Satışlarını Cuma gününden önce çevrimiçi hale getirme eğilimine tanık olduk.
Kara Cuma artık bir günlük bir etkinlik değil
Son birkaç yılda (kesin olarak 2013'ten başlayarak), Kara Cuma Satışları Cuma gününden çok önce başladı - bazı mağazalar Kara Cuma satışlarına Şükran Günü'nde, hatta bazıları Çarşamba ve Pazartesi günlerinde başlıyor. Black Friday satışının Black Friday haftasında Pazartesi günü başladığını görmek şaşırtıcı olmaz. Sonuç olarak, gelir açısından Kara Cuma, mağazalar için en büyük gün DEĞİLDİR. En büyük satış günü artık Şükran Günü ve Siber Pazartesi günlerini içeriyor .

Soru - Neden Kara Cuma deniyor?
Cevap - Wikipedia'da Black Friday olarak bilinmesinin en yakın nedeni - "Birçok perakendeci en yüksek karlarından bazılarını Black Friday'de bildiriyor." Black Friday "isminin siyah kısmı, kayıplarını kırmızı olarak kaydeden işletmelerle ilgilidir. siyah mürekkep ve kazançlar. Bu gelenek, modern muhasebe yazılımında yaşıyor, dolayısıyla adı. ". Kara Cuma terimi internette ilgi gördü. Fırsat web siteleri 2003'ten itibaren "Kara Cuma satışları" nı öne çıkarmaya başladı ve perakendeciler bunu aldı. Esasen, Kara Cuma bir İnternet terimidir. Ondan önce, insanlar satışlara 'Şükran Günü Satışından Sonraki Gün' veya bunun bir varyasyonu olarak atıfta bulunurlardı.

Kaynak: https://www.theblackfriday.com/what-is-black-friday.shtml

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak