Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
Kimya, fizik, biyoloji, cebir, geometri, trigonometri, ön hesap ve hesap kesinlikle müfredatınızın bir parçası olmalıdır. Üniversitede alacağınız ileri düzey kurslar için iyi bir temel oluşturacaklar.
Mühendisler , teknik problemleri çözmek için bilimsel ve matematiksel ilkeler hakkındaki bilgilerini kullanırlar. İnşaat, çevre, kimya, mekanik , elektrik ve petrol mühendisliği gibi çeşitli disiplinlerde çalışırlar . Nasıl mühendis olunacağını bilmek ister misiniz? Eğitim gereksinimleri ve bir üniversite mühendislik programına nasıl girileceği hakkında bilgi edinin. Mezun olduktan sonra ne yapmanız gerektiğini görün ve işverenlerin giriş seviyesi işler için işe alırken ne aradıklarını öğrenin.
Mühendislik dallarının çoğunda çalışmak için iyi matematik ve fen becerilerine ihtiyacınız var. Bu konularda mümkün olduğunca çok sayıda lise dersi aldığınızdan ve başarılı olduğunuzdan emin olun. Kimya, fizik, biyoloji, cebir, geometri, trigonometri, ön hesap ve hesap kesinlikle müfredatınızın bir parçası olmalıdır. Üniversitede alacağınız ileri düzey kurslar için iyi bir temel oluşturacaklar.
Fen ve matematikte güçlü bir geçmişe sahip olmanın yanı sıra, belirli yumuşak beceriler bu meslekte başarılı olmanızı sağlayacaktır. Örneğin, iyi bir problem çözücü olmanız gerekir. Bu, sorunları tanımlayabilmeniz ve bunlara olası çözümler bulabilmeniz gerektiği anlamına gelir. Mükemmel eleştirel düşünme becerileri, hangisinin en iyi çalışma şansına sahip olduğunu belirlemek için her bir çözümü değerlendirmenize olanak tanır. Ayrıca bir ekip üzerinde çalışabilmeli, meslektaşlarınızla birlikte sorunları çözebilmelisiniz. Aynı zamanda iyi bir dinleyici ve konuşmacı olmalısınız.