Müdür Normu Nasıl Belirlenir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

 Müdür Normu Nasıl Belirlenir?
.
MEB’e bağlı her derece ve türdeki resmî eğitim kurumlarında alanlar itibarıyla bulunması gereken #öğretmen sayısını ifade etmek için norm kadro kullanılır. Örneğin bir ilkokulda 7 sınıf öğretmeni çalışıyorsa, ihtiyaç veya fazlalık yoksa bu okulun sınıf öğretmeni norm kadro sayısı 7 diyebiliriz. Öğretmenlerin ve yöneticilerin norm kadro sayısı belirlenirken #MEB’e Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici Ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik dikkate alınır.
.
Müdür Normu Nasıl Belirlenir?
.
Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okullar hariç olmak üzere, eğitim kurumlarının her biri için müdür norm kadrosu verilir. Okul birleştirilmiş sınıf değilse her şubeden en az birer bağımsız sınıf varsa oraya bir müdür normu verilir. Örneğin bir ilkokul düşünelim; anasınıfı-1-2-3-4 sınıflar var. Hepsinin öğretmeni ayrı. Yani bağımsız, birleştirilmiş değil. Buraya müdür normu verilir. Başka bir ilkokul düşünelim, anasınıfı-1-2 bağımsız 3-4.sınıflar birleştirilmiş. Bu şekilde bünyesinde birleştirilmiş sınıf olan okullara müdür normu verilmez, buralarda müdür yetkili öğretmen görev yapar.
.
Aynı bahçede iki farklı okul varsa o zaman ikisine de ayrı ayrı müdürlük normu verilir. Örneğin bir köyde bahçede A ilkokulu ve B ortaokulu var. Bunların birisi ilkokul diğeri ortaokul olduğundan yani farklı derece ve türdeki eğitim kurumları olduğundan A ilkokulun müdürü ayrı B ortaokulunun müdürü ayrıdır.
.
Aynı binada iki farklı okul varsa buranın müdürlüğü tektir. Örneğin aynı binada A İlkokulu ve B ortaokulu varsa buraya tek müdür normu verilir. Peki müdür normu ilkokulda mı olur, ortaokulda mı? Aynı binada faaliyet gösteren farklı derece ve türdeki eğitim kurumlarından sadece öğrenci sayısı en fazla olana müdür #norm kadrosu verilir. Örneğin aynı binadaki A ilkokulunda öğrenci sayısı 160, B ortaokulunda öğrenci sayısı 159 olsun. Bu şartlarda müdürlük normu A ilkokuluna verilir.

Alıntı: sorogretmenim

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak