Memurların Grev Hakkı Var mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Madde 27 – Devlet memurlarının greve karar vermeleri, grev tertiplemeleri, ilan etmeleri, bu yolda propaganda yapmaları yasaktır. Devlet memurları, harhangi bir greve veya grev teşebbüsüne katılamaz, grevi destekleyemez veya teşvik edemezler.

657 Sayılı Kanun'un 125/E-a maddesinde; "ideolojik veya siyasi amaçlarla kurumların huzur, sükun ve çalışma düzenini bozmak, boykot, işgal, kamu hizmetlerinin yürütülmesini engelleme, işi yavaşlatma ve grev gibi eylemlere katılmak veya bu amaçlarla toplu olarak göreve gelmemek, bunları tahrik ve teşvik etmek veya yardımda bulunmanın memuriyetten çıkarma cezası ile cezalandırılacağı hükme bağlanmıştır".

ILO'nun standartlara ilişkin diğer bir çalışmasını tavsiye kararları oluşturur. Tavsiye kararları, uluslararası sözleşmelerden farklıdır. Bu kararlarda bağlayıcılık yoktur; ancak ulusal sosyal politikaları yönlendirir, ışık tutar.

Sendika eylemleri ise 4688 sayılı kanun kapsamında değerlendirilir. Kanunun detaylarına "www.mevzuat.gov.tr" adresinden ulaşabilirsiniz. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak