MEB Kariyer Sistemiyle Yüksek Lisansı Teşvik Etmeye Çalışıyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

MEB, Kariyer Basamakları Sistemiyle formasyon dışındaki yüksek lisans eğitimlerini teşvik etmeye, bu şekilde öğretmenlere yeni/derin beceriler kazandırmaya çalışıyor. 
Çeşitli sebeplerle yüksek lisans yapmamış olanlara da sınav yoluyla şans tanıyor.

 Sınav içeriğinin en zor kısımları, tez ya da bitirme projesi hazırlamış birinin öğrenip üst düzeyde uyguladığı şeyler, yani veri analizi, bilimsel araştırma ve süreçleri vb.  

Peki niye bunlar ön plana çıkmıştır derseniz,  sizlere naçizane şunları söyleyebilirim:  Öğrencilerimize sistematik düşünmeyi ve bilgiye doğru şekilde ulaşmayı öğretmeliyiz; ayrıca öğrencilerimizle nitelikli projeler hazırlamalıyız, çünkü özellikle uzman öğretmenlerden ve başöğretmenlerden beklenenler bunlar. Kariyer basamakları sistemiyle hedeflenenin bu  olduğunu bilirseniz belki süreci kafanızda bir yerlere daha doğru oturtabilirsiniz, diye düşünüyorum.

Üstelik MEB, uzman öğretmen ve baş öğretmen olacakların sayısını sınırlayıcı bir kota belirlememiş, yani bir aday grubunun uzman öğretmen olup olmaması başka bir grubun durumuna bağlı değil. 
Her birimizin çeşitli alternatifler sunabileceği şu ortamda MEB, yetkisi dahilinde işleyen mevcut süreci tercih etmiştir. Hukukî açıdan MEB'in eli sağlam görünüyor.  Bu bilgiler ışığında hamlelerinizi doğru belirlemenizde, sınav iptal olur zannıyla motivasyonunuzu bozmamanızda, onun bunun gazıyla hareket etmemenizde fayda var vesselam.
 Saygılar, sevgiler, selamlar.

Alıntı
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak