Matematik Öğrenme Güçlüğü Nedir? (Diskalkuli)

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Disleksi, diskalkuli ile birlikte ortaya çıkabilir. Öğrenme bozukluklarının bir arada ortaya çıkması bir istisnadan çok kural gibi görünmektedir ve örneğin çalışma belleği gibi bozukluklar arasında paylaşılan risk faktörlerinin bir sonucu olduğuna inanılmaktadır. Ancak, yüzde çok yüksek olsa da, tüm disleksiklerin matematikle ilgili problemleri olduğu veya tüm diskalkulilerin okuma ve yazma ile ilgili problemleri olduğu varsayılmamalıdır.

Diskalkuli tanımı
Diskalkuli, matematikte çok çeşitli zorluklara yol açabilen, sayıları anlamada belirli ve kalıcı bir zorluktur. Yaşa, eğitim seviyesine ve deneyime bağlı olarak beklenmedik olacak ve her yaşta ve yetenekte ortaya çıkacaktır.

Matematik zorlukları en iyi, ayrı bir kategori değil, bir süreklilik olarak düşünülür ve birçok nedensel faktöre sahiptir. Diskalkuli, spektrumun bir ucunda yer alır ve alt yazı, sembolik ve sembolik olmayan büyüklük karşılaştırması ve sıralama da dahil olmak üzere sayı anlamındaki zorlukların ciddiyeti nedeniyle diğer matematik konularından ayırt edilebilir olacaktır. Tek başına meydana gelebilir, ancak sıklıkla diğer özel öğrenme zorlukları, matematik kaygısı ve tıbbi durumlarla birlikte ortaya çıkar.

Diskalkulinin tanımları ve teşhisleri emekleme döneminde olduğundan ve bazen çelişkili olduğundan, bir prevalans önermek zordur, ancak araştırmalar bunun yaklaşık% 5 olduğunu göstermektedir. Bununla birlikte, 'matematiksel öğrenme zorlukları' kesinlikle bebeklik döneminde değildir ve çok yaygındır ve okullaşma, ileri ve yüksek öğrenim ve işler üzerindeki etkileri genellikle yıkıcıdır. İngiltere'de yaygınlık en az% 25'tir.

Diskalkuli belirtileri
Diskalkuli / matematiksel öğrenme güçlüğü olan bir kişi şunları yapabilir:

Geriye doğru sayarken zorluk yaşayın.
Zayıf bir sayı ve tahmin duygusuna sahip olun.
Saatler süren pratik / ezberci öğrenmeye rağmen 'temel' gerçekleri hatırlamakta zorluk yaşayın.
Saymayı kullanmak dışında, hatırlama eksikliğini telafi edecek hiçbir stratejiniz yok.
Arapça / Hindu sayı sisteminde basamak değerini ve sıfırın rolünü anlamakta güçlük çeker.
Alınan yanıtların doğru mu yoksa neredeyse doğru mu olduğuna dair hiçbir fikriniz yok.
Hesaplamaları yapmak için daha yavaş olun. (Bu nedenle, daha fazla zaman yerine daha az örnek verin).
Matematiksel prosedürleri, özellikle daha karmaşık hale geldiklerinde, örneğin 'uzun' bölme gibi unutun. Ekleme genellikle varsayılan işlemdir. Diğer işlemler genellikle çok kötü yürütülür (veya tamamen önlenir).
Zor olarak algılanan ve muhtemelen yanlış bir cevapla sonuçlanabilecek görevlerden kaçının.
Zayıf zihinsel aritmetik becerilere sahip.
Matematik kaygısı yüksektir.
Teşhis
Diskalkuli'nin tek bir teşhis testi ile belirlenmesi zordur. Teşhis ve değerlendirme, öğrenci için hangi faktörlerin sorun yarattığını belirlemek için bir dizi önlem, bir test protokolü kullanmalıdır. Çevrimiçi testler yardımcı olabilse de, zorlukların anlaşılması, bireysel bir kişiden kişiye teşhis, klinik görüşme ile daha iyi sağlanacaktır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak