Liselerde Saç Uzatmak Yasak mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Liselerde erkek öğrencilerin uzun saçla okula gitmesi yasak mı? Saçı uzun olarak okula giden öğrenciye ceza verilir mi? Saçı uzun olduğu için erkek öğrenci, disipline gönderilir mi? Saçı uzun olmak okula gitmeye engel mi?
 

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı yönetmelik değişikliğiyle birlikte, okullarda kılık kıyafet serbestliği getirmişti.

2013-2014 Eğitim öğretim yılında hayata geçen yeni yönetmelikle birlikte, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler, MADDE 3 – (1) 4 üncü maddede yer alan sınırlamalar dışında, okula giderken kılık kıyafet serbestliğinden yararlanabilecekler.

Yukarıda belirtilen yasanın çıkmasının ardından, öğrenciler ve veliler özellikle liselerde erkek öğrencilerin uzun saçla okula gidip gidemeyecekleri sorusuna yanıt aramaktalar.

Bu konuya ilişkin geçtiğimiz yıllarda yetkili ağızda yapılan açıklamaya göre; "saçların temiz ve bakımlı olması koşulu ile öğrencilerin uzun saçlı bir şekilde okula gelebileceğini söyledi."

Ancak bu durum yinede okuldan okula değişiklik göstermektedir. Yönetmelikte yasak olmamasına rağmen bazı okulların kuralları gereği, öğrencilerin kılık kıyafetlerine ilişkin kendilerine ait yasakları bulunmaktadır.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak