Koronaya Karşı Her Sene Aşı Olacak mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bu aşıların on milyonlarca dozu zaten uygulandı. İnsanlar mevsimsel grip için önerildiği gibi her yıl COVID-19 aşısı olmak zorunda mı kalacak? Johns Hopkins Sağlık Güvenliği Merkezi'nde kıdemli bir akademisyen olan Amesh A. Adalja'ya sorduk .
Gelecekte SARS-CoV-2 aşılama sıklığının ne olacağı açık bir sorudur. Tekrar aşılama ihtiyacı, her zaman örtüşmeyen iki faktör tarafından şartlandırılır - bağışıklığın süresi ve aşının içeriğini güncelleme ihtiyacı.

Örneğin, tetanoz aşıları her 10 yılda bir verilir ve orijinal aşıdan bileşim olarak farklı değildir.

İnfluenza ise aşılardan uzak mutasyona uğrama yeteneğinden dolayı, genellikle yıllık bazda suş değişiklikleri gerektirir. Yeni koronavirüs, semptomlar ve bulaşma açısından influenza ile bazı benzerlikler paylaşsa da, farklı bir virüs ailesindendir ve kendi mutasyon oranlarına sahiptir.

Ek olarak, varyantların ortaya çıkması ışığında, şirketler mevcut aşıları güncelliyor ve FDA, gerekirse varyant aşıların onaylanması için hızlandırılmış bir yol geliştirdi. Bana göre böyle bir ihtiyacın eşiği, aşıların enfekte olması ve onları hastaneye kaldıracak kadar şiddetli semptomlar geliştirmesi olacaktır. Neyse ki, mevcut aşılar - ilgili varyantlar karşısında bile - önemli olanı önlemede dayanıklı görünüyor: ciddi hastalık, hastaneye yatış ve ölüm.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak