"KOD 29" Nedir? "KOD 29" Ne Anlama Geliyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

 Salgın döneminde sıkça karşımıza çıkan "KOD 29" 'un anlamı nedir? İş ve işverenler ve çalışanlar arasında sözleşmelerde  yazılan kurallara uymayan davranışlar sergileyen "ahlak, iyi niyet, yüz kızartıcı durum" gibi davranışlar sergileyen çalışanı işten çıkartma anlamına gelmektedir. 
KOD 29 nedeniyle, işverenler tazminatsız olarak çalışanlarını işten çıkartabiliyor. Tabi bu konuda mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın sayısı bir hayli fazla. 
KOD 29 nedeniyle, haksız yere işten çıkartılan çalışanlar bu konunun bir an önce düzeltilmesi için çağrılarda bulunuyor. 

KOD 29 damgası yiyen vatandaşların sicilleri resmen bozuluyor. İşveren , çalışanın neden işten çıkartıldığına KOD 29 damgası yazarsa, o vatandaşın sicili bozuluyor ve ne işsizlik maaşı, ne kısa çalışma ödeneği nede iş bulma imkanı oluyor. İşçiler bir ömür boyu sabıkalı hale geliyor ve bir daha iş bulması oldukça zor oluyor. KOD 29 nedenşyle sorunlar yaşayan çalışanlar şu açıklamalarda bulunuyor: "Aslında biz sessiz kalmak istemedik ama bizi ahlaksızlıktan (yine Kod 29 korkusu) işten atarlar diye sustuk."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber