Kış Aylarının Klasik Öğretmen Sorunu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çocuğu hasta olan ve hasta çocuğunu bırakacak kimsesi olmayan öğretmenin,hasta olan o öğretmen çocuğunun hastalık sürecinde neler çektiğini bir kendileri bir de Allah bilir.
Öğretmenin çocuğu hasta olur. Doktora götürmek için okul müdüründen izin ister.Okul müdürü, öğretmene izin verir.Okul müdürü İzin verirkende öğretmeni sıkı sıkıya tembihler "Hocam kendin içinde rapor al.Elimizde resmi belge olsun." Der. Kendince haklıdır.Çünkü okul müdürü olarak izin verme yetkisi yoktur.Yetki mülki amiredir.Öğretmen mülki amirden izin talep edip,iznin gelmesini bekleyene kadar zaten çocuk hastanelik olur.O yüzden de çocuğunun haricinde kendisi içinde doktordan rapor istemek zorunda kalır.
Tabi çocuğunu aile hekimi yerine çocuk doktoruna götürdüyse kendisine o doktordan rapor alma şansı yoktur. Mecburen başka bir doktordan rapor alamak zorundadır. Eğer tanıdığı doktor varsa durumu anlatıp, ezile ezile rica edip,bir günlük rapor alır. Eğer tanıdığı doktor yoksa iki seçeneği vardır. Ya durumu anlatıp çocuğunun rahatsızlığından dolayı okula gidemediği için bir günlük rapor isteyecektir.Ya da hasta olmadığı halde hastayım deyip bir günlük rapor isteyecektir.
İş bununla bitse iyi.Eğer branş öğretmeniyseniz ve boş gününüz varsa,boş günlerinizi bu işler için kullanma şansınız var.Yok ama ana okulu,sınıf öğretmeni,özel eğitim öğretmeni,rehber öğretmen,okul idarecisi gibi beş gün okulda bulunması gereken branşlardansanız Allah yardımcınız olsun.Çünkü yukarıda saydığım sıkıntılı durumu yaşamaya mahkumsunuz.
Eğer bir de çocuğunuz geç iyileşeceği bir hastalığa yakalandıysa,çocuğunuza bakıp ilgilenecek kimse de yoksa,bir gün değilde üç-beş gün rapor ihtiyacınız olduysa tümden yandınız.Derdinizi anlatacak birisini bulursanız şanslısınız.
O yüzden çocuğu kısa süreli hastalık geçiren öğretmene ayrı bir rapor talep etmeden,çocuğuna verilen gün sayısı kadar evde refakat izni sağlanmalıdır. Bu refakat izni,anne babası çalışan çocuklar için anne ya da babasından hangisi refakat edecekse, onun ismi çocuğa verilen raporda belirtilecek şekilde yazılmalı,o kişi çocuğa verilen raporlu gün sayısı kadar refakat izinli sayılmalıdır.
Özellikle büyük şehirlerde ve gurbette çalışan,çocuğunu bırakacak kimsesi olmayan öğretmenler için bu konu ciddi bir sıkıntıdır.
Böyle bir düzenleme ile hem yasal bir boyut kazandırılmış,hem de öğretmenler kendisi için rapor isterken yanlış davranışlardan kurtarılmış olur.
Bütün meslektaşlarıma ve çocuklarına sağlıklı günler dilerim.

Alıntı: Ramazan Kırboğa  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak