Kırmızı Bantla Çevrili Yuvarlak Trafik Levhaları Ne Anlama Gelir

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kırmızı bantla çevrili yuvarlak trafik levhaları, yolun trafiğe kapalı olduğunu belirtir. Ek kısmındaki görselden bu levhayı görebilirsin.

Trafik levhaları : Karayollarında bilgi, uyarı, yasak gibi konukarda yaya ve sürücülere bilgilendirme yaparak kazaların azaltılmasını amaçlayan işaretleri barındıran trafik tertibatlarıdır. Örneğin yaya ve okul geçitleri, hız sınırı bölgeleri, park yapılması yasak olan yerler levhalarla belirtilir.

Öncelikle her gün bu levhalardan geçiyoruz, bunu belirteyim.Bu kırmızı şerit ile çevrili olan trafik levhaları 'yasak, girilmez,yol trafiğe açık değildir' gibi anlamlar barındırırlar. Yuvarlak ve kırmızı şeritli olan yere giriş yapılamaz. Çünkü giriş yasaklanmıştır, o nedenle oraya giriş yapılamaz. Örnek veriyorum, bir yerden geçiyorsunuz ve orada kırmızı şerit ile kaplanmış bir yuvarlak levha görüyorsunuz. Üzerinde de insan konulmuş ve yan bir çizgi atılmış.Bu yayanın giremeyeceği,yayanın girişinin yasa olduğu anlamına gelmektedir. Böyle işaretler olan alanlara yayalar yani bizler giremeyiz.
 

Trafiği düzenlemek için kullanılan,üçgen,yuvarlak ve kare şekillerinde olan,uyarı,yasak ve bilgileri içeren , kazaların azaltılması ve insanların oradaki yönergeye hareket etmesi için gerekli olan şeylere levha denilmektedir.Kısaca levha hayatımız için çok gereklidir.Levha ile birkaç cümle kuralım:

Yuvaklak ve kırmızı şeritli trafik levhasının anlamı yolun trafiğe kapalı olduğunu gösterir. Aşağıdaki resimde de bu trafik levhasını örebilirsiniz.

Üstünde Bisiklet ve Yan Çizgi olan Kırmızı Şeritli Yuvarlak Levha ne anlama gelir?

Bu levha bisiklet girmez, bisikletin girmesi yasaktır gibi anlamlar taşır. Zaten kırmızı şeritli yuvarlak levhalar yasak, girilmez gibi anlamlar taşır. Bisiklet varsa bu da levhanın konulduğu alana bisikletle girilmemesi gerekmektedir. Çünkü yasaklanmıştır.

Kısaca cevabımız kırmızı şeritle çevrili olan ve yuvarlak trafik levhaları girilmez, yasak anlamı taşır olur!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak