Kendi Çocuğunun Öğretmeni Olmak Avantaj mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenlik yaptıkları okulda kendi çocukları olan öğretmenler genellikle şu soruyla karşı karşıya kalırlar: Sınıf öğretmeni olarak bir ebeveyne sahip olmak çocuğun eğitimsel gelişimi için iyi midir? Ebeveyn olanlar, 'ebeveyn modunun' kapatılmasının imkansız olduğunu söylüyor.

Bu nedenle 'ebeveyn-öğretmen modu' , düzgün yönetilmezlerse iki 'modun' nasıl sürtüşme yaratabileceğine dair birçok soruyu gündeme getirir. 

Ebeveynlik öğretmenden önce gelir ve her ikisini de ayarlamak gerekir. Çocuklarını bilinçli olarak öğretmenlik yaptıkları okuldan farklı bir okula göndermeyi tercih eden öğretmenler tanıyoruz, bazıları ise kendi çocuklarını okulda yanlarında ve hatta kendi sınıflarında bulundurmayı tercih ediyor. Bu senaryoda, öğretmenin de bir bireyin (veya daha fazlasının) ebeveyni olmasıyla, böyle bir öğrenme ortamında sınıftaki tüm dinamik herkes için değişir. 

Çocuğuna hem okulda hem de okul dışında her gün bağlanmak ve yanında olmak gibi başka sorunları da yanında getirir. Bu ilişkinin hepimizin ihtiyaç duyduğu gerekli alana ve dolayısıyla yönetim ve farkındalığa sahip olmadığı anlamına geliyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak