Kekemeler Öğretmen Olabilir mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Son günlerin tartışma konuların başında, Bakan Mahmut Özerin mülakatların neden yapıldığına dair yaptığı açıklamalar oldu.
Bakan Özer yaptığı açıklamalarda, öğretmenlerin KPSS'de yüksek not aldığını ancak mülakatlarda düşük not almasına ilişkin yaptığı açıklamalar, kekemelerin öğretmen olup olamayacağı oldu.
 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, son zamanlarda epey tartışılan mülakatlarla ilgili "Mülakat kanunda var. Bu bakanlığın tercihi değil. Mülakatla KPSS sonuçları yüzde 97 örtüşüyor, yani sınavda düşük alıp mülakatta geçenler gibi bir durum yok" dedi.
'KEKEME İSE NASIL ÖĞRETMENLİK YAPACAK'
Özer, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bazen çeşitli sebeplerden kaynaklanan farklılıklar olabiliyor. Bakın, öğretmenlik özel nitelikler gerektiren bir meslek. Size John Nash örneği vereyim. Çok büyük bir dehaydı ama iyi bir öğretmen olabilir miydi? Yani bazen donanımlı, bilgili de olsanız anlatma kabiliyeti gibi temel bir alanda eksikseniz nasıl öğretmenlik yapacaksınız? Ya da kekeme iseniz mesela… Örnek veriyorum, somut bir olay üzerine konuşmuyorum. Öğretmenlikte işin pedagojik, psikolojik boyutu da var, bunu unutmayalım.

Bakan Özer'in yaptığı bu açıklamanın ardından, okullarda binlerce kekeme öğretmen olduğunu ve daha önceki yıllarda kekemelerin öğretmenlik yapmasında bir sakınca olmadığını göstermekte.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Metin 2 yıl önce

Kekemeler ne yapsın her meslek kendilerine engel.Her attıkları adımda devlet önlerine engel koyuyor.Böyle her yönden engellenen insanlara o zaman engelli maaşı bağlayın yetet artık !,

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak