Kedinizin Ya da Köpeğinizin bitkilerinizi mahvetmesini önlemek için çözüm

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çoğumuz güzel bir bahçeye veya bitki örtüsüyle dolu bir eve sahip olmayı severiz. Bununla birlikte, bazen evcil hayvan-bitki ilişkisinin beklediğimiz gibi olmadığı görülüyor.


Hayvanlar neden bitki yer?

Genel olarak köpekler ve özellikle yavru köpekler bitkilere karşı büyük ilgi duyarlar. Öyle ki onları yiyebilirler! Ya da yalarlar, ısırırlar ve onlarla oynarlar.
Aromasını, rengini ve görünümünü merak ettiklerinden istemsizce bitkilere sevgi gösterisinde bulunurlar

Köpekleriniz / kedileriniz ve bitkileriniz varsa, kesinlikle en sevdiğiniz çiçekleri mahvettikleri veya burunları parkın ekicisine yapıştırdıkları için onlara birden fazla kızmışsınızdır.

Bitkilerin ısırmasının ana nedenleri şunlardır:


Vitamin eksikliği 
Karın ağrıları 
Can sıkıntısı 
Kaygı   

Bitkilere seyreltilmiş limon suyu sıkın.Birçok hayvan turunçgillerin kokusundan kaçınır , bu nedenle limon suyunu suda seyreltirseniz ve bitkilerinize püskürtmek için bir sprey şişesi kullanırsanız, bu evcil hayvanınızın onları yemeye çalışmasını engelleyebilir. Sulandırılmış limon suyu solüsyonunubitkilerinizepüskürtmek istemiyorsanız,etkili bir alternatif olarak saksılara limon dilimleri yerleştirebilirsiniz. Bu seçeneği tercih ederseniz, çürümemeleri için onları düzenli olarak değiştirdiğinizden emin olun.

Bitkilere hoş olmayan tat veren maddeler püskürtün.Veterinerlerde veya evcil hayvan dükkanlarında bulabileceğiniz sprey hayvan caydırıcılar vardır.
Köpeğin / kedinin yemesini önlemek istediğiniz bitkilerin üzerine püskürtmek için bir sprey şişesinde suda seyreltilmiş acı biber sosu da kullanabilirsiniz.

Sirke ve amonyak, evcil hayvanları istenmeyen yerlerden uzak tutmaya da yardımcı olur, ancak bu maddeler doğrudan bitkilere püskürtülemez veya onları öldürürler. Daha iyisi, bir bariyer oluşturmak için zemini yasaklanmış alanın yakınına serpin.


https://www.bioguia.com/entretenimiento/truco-eficaz-para-evitar-que-tu-mascota-arruine-las-plantas_29603721.html

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber