Kayıt Parası İstemek Suç mu?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Okullarda kayıt parası istemek suç mu? Bağış adı altında, kayıt parası istemek suç mu? Bağış adı altında kayıt parası isteyenlere, nereye şikayet edilir? Kayıt parası ödemek istemeyen veliler, ne yapmalıdır? Kayıt parasına ilişkin detaylar haberimizde
 

2023-2024 Eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala, bazı velilerin en fazla merak ettiği konulardan biride, okulların bağış adı altında kayıt parası istemeleri gelmektedir.
Peki okulların velilerden kayıt parası istemesi yasal mı?

Kayıt parası almak Anayasa ihlal suçudur. (Madde:42)

Okul kayıtları sistem üzerinden otomatik olarak yapılır. Okulların bağış almasında hiç bir sakınca yoktur. İsteyen veliler, okulların ekonomik gücünü yükseltmek için, bağış yapabilir.
Okullara en büyük yardım, devlet tarafından yapılmaktadır. Bina, su, elektrik, personel maaşları, kitaplar vs gibi destekler, devlet tarafından verilir.
Bağışlar zorlamayla olmaz. Okullar aldığı bağışlar kadar güçlü olmaktadır. Ekonomik olarak daha iyi olan okullar ise, diğer okullardan fark yaratır. Her ne kadar bağış isteğe bağlı olsa da, ve devlet tarafından okullara ödenek verilse de, durumu müsait olan velilerin bağış yapması önerilir. 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak