Kardeş Kıskançlığı Nasıl Önlenir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Acımasız rekabet döngüsünü kırmanın en etkili yolu sistemi sıfırlamaktır. Aile terapistlerinin bildiği gibi, bir aile sisteminde değişikliği gerçekleştirmenin en kolay yolu, bir üyeyi davranışını değiştirmeye teşvik etmektir. Eski model, bilinen işleyişteki bir değişiklikle kesintiye uğradığında, yanıt olarak tüm sistem değişecektir.

Aile sisteminizi sıfırlamanıza yardımcı olabilecek altı öneri:

Siz ve kardeşlerinizin ebeveynlerinizle farklı ilişkileri olduğunu unutmayın; sadece bu değil, her biriniz aile takımyıldızına girdiğinizde ebeveynleriniz farklı insanlardı.
Yetişkinlikte bile her zaman sizi “bir olmak” isteyen kardeşler, açıkça sınırlı bir katılım stratejileri repertuarına sahiptir. Onları sıkıştıkları rekabetçi rutinden çıkarmak için kendi etkileşimlerinizde biraz modellemeye ihtiyaç duyabileceğinizi kabul edin.
Rekabetin çocukluktaki güvensizlik duyguları ve algılanan kıtlığa bir tepki tarafından yönlendirilebileceğini kabul edin . Bazı kardeşler, böyle bir rekabeti yetişkinliğe kadar beslemeye devam edecek. Ailenizde böyle bir şey olursa, sohbeti ilerletmeye devam edin ve kendinize karşılık vermenize izin vermeyin. Ebeveynlerin çocuklarına sık sık söylediği gibi, "Kavga çıkarmak iki kişi alır." Tahammül edebileceğiniz tüm kardeş kavgalarına zaten sahipseniz, daha fazla meşgul olmayın.
Bir kardeş geçmişin ötesine geçemiyorsa, belki onunla yüz yüze, kalpten bir konuşma yapmalısınız. Belki büyüyen kardeşinizden nasıl aşağılık hissettiğinize dair bakış açınızı paylaşmak isteyebilirsiniz.
Bu yetişkinlik dönüşler söylenir rekabete içine haset : Birisi ise kıskanç sizi başarılı ne, bu onların hakkında çok şey söylüyor , kendi öz saygı ve başarı duygusu. Bir kardeş başarılarınızı karalamaya çalışırsa, belki kardeşinizin sahip olduğu her şeyi başaramadığınızı kabul ederek bina gerilimini yatıştırabilirsiniz.
Her şey başarısız olursa, rakip bir kardeşle zamanı sınırlandırın ve onun yanında olmanız gerekiyorsa yorumlarının akıp gitmesine izin verin. Bir kavgayı bitirmenin en iyi yolu, genellikle ilk etapta angaje olmayı reddetmektir.
Eski kalıpları kırmak nadiren basittir: Bazen değişmeyi arzulayan tek kişi siz olabilirsiniz. Unutmayın, bütün bir aile sisteminin işleyişini değiştirmek için yalnızca bir kişi yeterlidir - ve davranışınızı değiştirdiğinizde, kardeşlerinizin yanıt olarak değişmekten başka seçeneği yoktur. En uygun etkileşim düzeyine ulaşmak biraz zaman alabilir, ancak en uygun seçimleri yaptığınızı bilmek, yaptığınız yeni şeyi yapmaya devam etmeniz için ivme sağlar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak