Kardeş Kıskançlığı Nasıl Önlenir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Her iki durumda da, yeşil gözlü canavardan kaynaklanabilecek öfke nöbetlerini azaltmak için uygulayabileceğiniz taktikler var. Kardeşler arasındaki kıskançlığı azaltmak ve aralarında sağlıklı bir ilişki geliştirmek için adımlar atın.

İlk Doğan Çocuğunuzun Yeni Bir Bebeğe Uyum Sağlamasına Nasıl Yardımcı Olabilirsiniz?
Sizin ilk doğan çocuk o senin bütün dikkatini çalmak gibi görünüyor küçük birinin kıskanç alırsa o bir şok olmamalıdır yüzden, evin bebek gibi davranıyor için kullanılır. “Sana yardım edemem, bebeği besliyorum” veya “Kütüphaneye gidemeyiz, bebeğin uyku zamanı ” gibi şeyler söyleyerek bebeği suçlamak çocuğunuzun kızgınlığını körükler. Bebeğe parmağınızı doğrultmak yerine hayır demenin alternatif yollarını bulun - "Öğle yemeğinden sonra gideceğiz" veya "Beş dakika içinde size yardım edeceğim."

Daha büyük bir çocuğun sevildiğini ve önemli olduğunu hissetmesini sağlamak da önemlidir, bu nedenle onu iyi bir şey yaparken yakaladığınızda, özellikle de yeni bebekle ilgiliyse , bol bol övün . Bebeğe nazikçe sarılırsa veya öpülürse, ne kadar iyi bir ağabey olduğu için delir.

Eğer bebek bezi alarak sana yardım ederse, üzerine fışkır. Birkaç kez "Seni seviyorum" demek veya akşam yatmadan önce fazladan bir hikaye veya şarkı eklemek için zaman ayırmak gibi bebekle ilgili olmayan birkaç fışkırmayı da ekleyin.

 Büyük Çocuğunuz Yeni Bebeği Kıskanıyor mu?

Çocuklukta Kardeşler Arasındaki Rekabeti Azaltmak İçin İpuçları
Hepsinden kıskançlıkla mücadele etmek zorunda olduğunuz için , çocuklarınız büyüdükçe - boyut ya da sayı olarak - işler daha da zorlaşır . Serpintiyi azaltmak için yapabilecekleriniz:


Sorumluluğu eşit olarak paylaştırın. Bir çocuk zorba, diğeri kurban gibi davranırken (yine de, bir dahaki sefere roller muhtemelen değişecektir), sadece bir çocuğu suçlamayın. İçlerinden biri "başlatmış" olsa bile, "kurban" ın davet ettiği her şeye katılmak zorunda olmadığı nettir.
Kıskanç duyguları küçümseyin. Bir çocuk diğerine karşı kıskançlık eğilimi gösteriyorsa aşırı tepki vermeyin. Sadece duygularını kabul edin - "Bazen kıskançlık hissetmeniz normaldir" ve ardından "Siz de pek çok harika şey yaparsınız. Parka doğru yürümek ister misin? "
Karşılaştırmadan kaçının. Bir çocuk muhtemelen matematikte diğerinden daha iyi olacaktır. Büyük çocuk muhtemelen her zaman küçük çocuktan daha hızlı koşabilecektir (bir noktaya kadar). Yetenek veya davranışları karşılaştırmaktan kaçının. Çocuğunuzdan, yazma becerilerini geliştirip geliştirmediğine veya oyunda geçen yıla göre daha fazla gol atıp atmadığına bakmak gibi önceki becerileriyle kendisini karşılaştırmasını isteyin.
Negatif takma adları atlayın. En büyük çocuğunuza "bodur" ve en küçük "klutzy" olarak adlandırmanız eğlenceli ve oyun gibi görünüyor, ancak çocuklarınızı etiketlemek genellikle kızgınlık ve sonunda kardeşler arasında kıskançlık yaratabilir.
Bire bir zaman planlayın. O kadar çok kızgınlık, bir ebeveynin bir çocuğu diğerinden daha çok sevdiğini düşünmekten kaynaklanır. Programınızda her bir küçük çocuğa sadece ikiniz için biraz zaman ayırın. Süslü olmak zorunda değil - küçük olan uyurken kitap okumak için birlikte kanepede kıvrılabilirsiniz ya da büyük adam okuldayken okul öncesi çocukla bir film izleyebilirsiniz. Sadece her çocuğun kalbinizde özel bir yeri olduğunu bildiğinden emin olun.

Kaynak: https://www.verywellfamily.com/how-to-reduce-jealousy-between-siblings-1094990

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak