Japon, Çinli ve Koreli Nasıl Ayırt Edilir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

JAPON, ÇİNLİ VE KORELİ FARKI NEDİR

Göz çekikliği kulak hizasında ise Çinli, yukarı doğru ise Japon, aşağı doğru ise Korelidir.
 

Mesela ten renkleri ayırt edicidir.

Çinlilerin teni donuk bronz, Japonlar'ın ise limon sarısına daha yakın, Japonlar daha beyaz tenli oluyorlar.

Çinlilerin gözleri Avrupalılar gibi ama bir şaşılık, bir kısıklık var bakışlarında,biraz moğollar'ı andırırlar ve biraz çirkindirler, saçları da kısa-bakımsız olur genelde.

Japonların ise gözleri burunlarına doğru eğiktir, fiziksel olarak daha güzellerdir. Nasıl İskandinavlar ve Ruslar, diğer Avrupalılara göre daha iyi fiziğe sahiptirler.

Çinliler Japonlardan daha uzundur ve Japonlar bakıldığı zaman daha tıknaz ve gürbüz dururlar.

Çinlilerin saçları ve kaşları daha seyrektir Japonlara göre. Japonların gözleri birbirine daha yakındır.

Çinlilerin gözleri ise daha çekiktir. Yüz ifadelerine bakıldığı zaman Japonlar pozitif,kibirli ve dogmatik dururken Çinliler durgun, kibar ve rahat dururlar.

Japonlar dik ve sert bir şekilde yürürken Çinliler ise rahat ve bazen ayaklarını yere sürüyerek yürürler.

İlk önce Japonlardan başlayalım. Karşınızda bir adet çekik gözlü arkadaş var, bu şimdi Japon mudur? Nereden bileceğiz? İşte birkaç pratik öneri;

Cebinizde üzerinde kocaman “4” yazan bir kağıt taşıyın ve bunu karşınızdaki çekik gözlü arkadaşa doğru sallayın, eğer korkuyorsa Japon olma ihtimali çok yüksektir çünkü Japonlar 4 rakamından hiç hoşlanmaz hatta nefret ederler. Çünkü 4’ün telaffuzu Japoncadaki ölüm kelimesinin telaffuzuna çok benzer. Japonlar bu sebeple 4 sayısını asansörlerde kullanmamaya özen gösterirler. Daha da emin olmak istiyorsanız 49 yazın, çünkü 49 rakamının telaffuzu “ölene kadar acı çekmek” ile büyük benzerlik gösterir ve gözünüze kestirdiğiniz Uzak Doğulu arkadaş üzerine doğru 49 salladığınızda kaçıyorsa Japondur, rahat bırakabilirsiniz.

Çinliler ve Japonların bir birine çok benzediği için ayrıt etmek zor olsada bir birlerinden ayıran bir çok özellikte bulunmaktadır. Ten rengi, göz rengi, göz yapısı, saç yapısı ve yemek kültürleriyle bir birinden ayrılan pek çok özellikleri mevcuttur.

Japonlarla Çinlileri bir birinden ayıran en büyük fark ten rengidir. Japonlar daha beyaz bir tene sahipken, Çinliler biraz daha bronz bir tene sahiptirler.

Gözlerdeki Farklılıklar
Japonların gözleri Çinlilere göre birbirine daha yakındır. Fakat Çinlilerin gözleri daha çekik bir yapıdadır.

Japonların ve Çinlilerin Yüz İfadeleri
Ayırt etmenin bir diğer cevabı ise yüz ifadelerine göre her iki ırktaki farklılıktır. Japonlar pozitif, kibirli ve dogmatik olurken, Çinliler daha durgun, kibar ve daha rahat duruşları vardır.

Boy Farkları
Çinliler Japonlardan daha uzun boylulardır. Bunun yanı sıra Japonlar boy olarak daha tıknaz ve gürbüzdürler.

Saçlardaki Farklılıklar
Bir diğer farklılık ise saç ve kaşlardır. Çinlilerin saçları ile kaşları Japonlara göre daha seyrektir.

Yemek Kültürü Farkları
Yemek kültürüne bakıldığında her iki kültürde pirinç sıkça yer almaktadır. Burada devreye diğer yiyecekler gelmektedir. Çin mutfağında Noddle özgünken, Japon mutfağında da Sushi özgün bir yemek türüdür. Bunların dışında mutfakları da birbirine genellikle benzemektedir.

Japonlarda ve Çinlilerde Din
Çin halkının yarısı neredeyse Budist’tir. Japonların çoğunluğu Şintoizm veya Budizm dinine mensuptur.

Çinlilerin ve Japonların Kullandıkları Dil
Hem Japonya’da hem de Çin’de Kanji Alfabesi kullanılmaktadır. Aralarındaki ayırt edilmesi gereken kısım ise Çincede, Çin – Tibet dil ailesi üyesi olması, Japoncada ise Ural – Altay ailesinin bir üyesi olmasıdır. Bir diğer nokta ise Dilbilimi açısından Türkçe, Japonca ve Korece dilleri aynı dil grubu içerisinde yer alır ve akraba dillerdir.

AĞZINI ŞAPIRDATIYORSA JAPONDUR

- Uzak Doğulu arkadaşı bir Çin Restoranında yemek yerken tespit ettiyseniz de işiniz oldukça kolay, çünkü Japonlar için ağızlarını şapırdatarak yemek yemek bir “beğeni” göstergesidir ve batı kültürlerinde genellikle “ayıp” görülen bu davranış Japonlar arasında sosyal olarak kabul görür. Çekik gözlünüz ağzını şapırdatarak “noodle” yiyorsa mekanı terk edin, kendisi Japon.

- Sokakta karşılaştığınız çekik gözlü arkadaşa bir adet mendil uzatın ve burnunu silmesini isteyin. Eğer tereddüt ediyorsa büyük ihtimalle Japondur, çünkü Japon kültüründe insan içerisinde burun silmek çok büyük bir ayıptır, yolunuza devam edebilirsiniz.

- Karşınızdaki Uzak Doğulu görünümlü kişilere bahşiş vermeye çalışın, “neden vereyim elin adamına bahşiş” dediğinizi duyar gibiyim. Şu yüzden vereceksiniz; Japonya’da birisine bahşiş vermek büyük bir hakarettir, bahşiş vermeye çalıştığınız turist size kızgın bir şekilde bakarak paranızı almıyorsa bilin ki o bir adet Japon turisttir.

EĞER SİGARA İÇİYORSA JAPON DEĞİLDİR

- Sokakta gördüğünüz çekik gözlü kişiden yol tarifi isteyin, yolu parmağıyla değil eliyle gösteriyorsa kendisi Japondur, çünkü Japonya’da parmakla işaret etmek “tehditkar bir davranış” olarak kabul edilir.

- Karşıdan gelen ve nereli olduğunu bilemediğiniz çekik gözlü arkadaş eğer sigara içiyorsa işte o Japon değildir, çünkü Japonya'da sokakta sigara içmek bükük saygısızlık, o sigara içenin peşine düşün ve nereli olduğunu anlamaya çalışın,

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak