İstenmeyen Numaralardan Gelen Aramalar Nasıl Engellenir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Hangi tür arama engelleme veya arama etiketleme teknolojisini kullandığınız telefona bağlı olacaktır - ister cep telefonu, ister geleneksel sabit hat veya internet üzerinden arama yapan bir ev telefonu (VoIP).

Çağrı Engelleme Nedir?
Cep Telefonunda Aramaları Engelleme
İnternet'i (VoIP) Kullanan Bir Ev Telefonunda Aramaları Engelleme
Geleneksel Bir Sabit Hattaki Aramaları Engelleme
National Do Not Call Registry hakkında ne dersiniz?
Robocalls Nedir?
Sahte Numaralardan Gelen Aramalar - veya "Adres Sahteciliği"
İstenmeyen Çağrıları Bildir
Çağrı Engelleme Nedir?
Çağrı engellemeden bahsettiğimizde, aldatmaca aramaları ve yasadışı robocalls gibi birçok istenmeyen aramaları size ulaşmadan önce durdurabilecek teknolojilerden veya cihazlardan bahsediyoruz. İnternet (VoIP) kullanan cep telefonları, sabit hatlar ve ev telefonlarının her birinin kendi arama engelleme seçenekleri vardır. Çağrı engelleme hizmetlerinin bazı yasal aramaları engelleyebileceğini bilin.

Bazı şirketler ayrıca çağrı etiketleme de sunmaktadır. Çağrı etiketleme hizmetleri, gelen aramalar için telefonunuzun ekranında "spam" veya "olasılıkla dolandırıcılık" gibi kategoriler gösterir. Ardından aramayı cevaplayıp cevaplamayacağınıza karar verebilirsiniz.   

Cep Telefonunda Aramaları Engelleme
Cep telefonunda istenmeyen aramaların nasıl durdurulacağını gösteren grafik

Çağrı engelleme uygulaması indirin
Bir cep telefonunda istenmeyen aramaları engellemenin en iyi yollarından biri, bir arama engelleme uygulaması indirmektir. Bir çağrı engelleme uygulaması bir filtre görevi görür. Uygulamanın arkasındaki şirket, hangi çağrıların yasa dışı veya olası dolandırıcılık olduğunu tahmin etmek için çağrı verilerini veya kullanıcılardan gelen raporları kullanır. Uygulama daha sonra bu aramaları size ulaşmadan önce keser. Bazı uygulamalar ücretsizdir, ancak diğerleri için ödeme yapmanız gerekir.

Bir çağrı engelleme uygulaması edinmek için:

Telefonunuzun işletim sistemi (iOS, Android vb.) İçin çevrimiçi uygulama mağazasına gidin ve farklı uygulamaların derecelendirmelerine bakın.
Çağrı engelleme uygulamalarıyla ilgili uzman incelemeleri için İnternet'e bakın .
Ayrıca ABD kablosuz iletişim endüstrisi için bir web sitesi olan ctia.org'da cep telefonları için arama engelleme uygulamalarının bir listesini bulabilirsiniz . Site, Android , BlackBerry , iOS (Apple) veya Windows cihazlarına özel uygulamaları listeler .
Uygulamalar genellikle dolandırıcılık olarak işaretlenen aramalara nasıl yanıt vereceğinizi seçmenize izin verir. Aramalar şunları yapabilir:

durdurulmak
sessizce çal
doğrudan sesli mesaja git
Uygulamalar ayrıca aşağıdakiler gibi şeyler yapmanıza da izin verebilir:

gelen aramanın coğrafi konumu veya alan koduna göre aramaları engelleme
Engellenecek sayıların kara listeleri veya izin verilecek sayıların beyaz listeleri oluşturmanıza olanak sağlar
arayana önceden yazılmış bir metin mesajı gönder
FTC'ye şikayette bulunun ( bunu ftc.gov/complaint adresinden de yapabilirsiniz )
Bazı uygulamalar kişi listenize erişir, bu nedenle bunun sizin için önemli olup olmadığını öğrenin. Uygulamanın gizlilik politikası, bilgilerinizi nasıl topladığını ve kullandığını açıklamalıdır.

Telefonunuzun hangi yerleşik özelliklere sahip olduğunu görün
Pek çok cep telefonu, belirli numaralardan gelen aramaları engellemenize izin veren menü seçenekleriyle birlikte gelir, ancak engelleyebileceğiniz kaç numaranın bir sınırı olabilir. Cep telefonlarında ayrıca, aramaların doğrudan sesli mesaja gideceği saatleri ayarlayabileceğiniz Rahatsız Etmeyin gibi özellikler de vardır.

Operatörünüzün hangi hizmetleri sunduğunu görün
Hangi arama engelleme hizmetlerini sunduğunu veya önerdiğini öğrenmek için telefon operatörünüzün web sitesini kontrol edin veya müşteri hizmetlerini arayın. Bazı hizmetler ücretsizdir, ancak diğerleri sizden ücret alabilir.

Kaynak: https://www.consumer.ftc.gov/articles/how-block-unwanted-calls

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak