İşçiler Cumartesi Çalışabilir mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İşçiler cumartesi günü çalışabilir mi? İşçiler cumartesi çalışır mı? İşçinin cumartesi günü çalışması doğru mu? İşçinin cumartesi günü çalışması, yasal bir durum mudur? İşçilerin cumartesi günü çalışması yasak mı? İşçilerin cumartesileri çalışması yasal mı? Detaylar haberimizde
İşçiler genelde cumartesi çalışmak istememekte olup, cumartesi günü yapılan mesainin hafta içine dağıtılabileceğine inanmaktadır. Cumartesi ve pazar günü art arda tatil yapan işçinin, daha verimli olacağı kesinlikle doğrudur.
Ancak iş Kanunu açısından cumartesi çalışmanın hiçbir sakıncası bulunmadığı, bu günün bir iş günü olarak kabul edildiği, işverenin bu konudaki talimatlarına uyulması gerektiği unutulmamalıdır.

Toplu iş sözleşmesinde yer alan "Cumartesi günü işçiler dinlendirilir." ifadesi ile kanunda bulunduğu düşünülen boşluktan işveren lehine faydalanılmaya çalışıldığı açıktır.
Oysa ki 4857 sayılı İş Kanunu’nun 46 ncı maddesinin birinci fıkrası “Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde, işçilere tatil gününden önce 63 üncü maddeye göre belirlenen iş günlerinde çalışmış olmaları koşulu ile yedi günlük bir zaman dilimi içinde kesintisiz en az yirmi dört saat dinlenme (hafta tatili) verilir.” hükmünü amir olup söz konusu ifade ile dinlenme kavramının hafta tatiline eş tutulduğu görülmektedir. 

Kaynak: Mustafa Baysal

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak