İş Görüşmesinde Nasıl Giyinmeli

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Örneğin, kimsenin takım elbise giymediği bir şirkette, hatta CEO'nun bile görüşmeye gideceğinizi varsayalım. Hala bu durum için resmi olarak giyinmeli misiniz, yoksa uygunsuz mu görüneceksiniz? Ve daha sıradan bir görünüme gitmeye karar verirseniz, hala profesyonel ve saygılı göründüğünüzden nasıl emin olabilirsiniz?


Şüpheye Düştüğünüzde, Biraz Giyinin
Kıyafet kodları değişiklik gösterir. Örneğin, Silikon Vadisi'ndeki bir teknoloji şirketi, çok resmi giyinen birine kaşlarını çatabilirken, Madison Avenue'deki bir Fortune 50 şirketi çok rahat giyinen birine kaşlarını çatabilir.  Kıyafetinizin uygun olduğundan emin olmak için görüşmeye gitmeden önce kurum kültürünü anlamanız önemlidir  . 1


Farklı sektörlerin adayların ve çalışanların nasıl giyinmeleri gerektiğine dair farklı beklentileri vardır. Uygun kıyafet, şirkete, sektöre ve yere bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir.

Bununla birlikte, şirketteki diğer herkesin ne giydiğine bakılmaksızın, bir iş görüşmesi sırasında görünümünüze özellikle dikkat etmek önemlidir. Takım elbise ve kravat ya da elbise ve topuklu ayakkabı giyen aday, genellikle kot pantolon ve spor ayakkabı giyen adaydan çok daha iyi bir izlenim bırakacaktır. 2

Kurumsal bir pozisyon için ne giyeceğiniz ve daha rahat bir gündelik pozisyon için ne giyeceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinin. Her iki durumda da temiz, bozulmamış giysilerle bakımlı olmak her zaman gereklidir. 

Kurumsal Röportaj İçin Nasıl Giyinilir
Finans, bankacılık veya sigorta gibi geleneksel bir sektördeki bir şirkette iş görüşmesine gidiyorsanız, daha resmi kurumsal kıyafetleri tercih etmelisiniz. Genel olarak bu, erkekler için takım elbise ve kravat, kadınlar için pantolon takım elbise veya etek ve bluz anlamına gelir.

Erkek Mülakat Kıyafeti
Erkekler için en iyi mülakat kıyafetler  iş dünyasında muhafazakar olma eğilimindedirler. Erkekler her zaman takım elbise giymeyi tercih etmelidir. Tüm giysiler iyi oturmalı ve lekesiz olmalıdır.

Kurumsal rollerde mülakat yapan erkekler için birkaç yönerge:


Lacivert, siyah veya koyu gri gibi düz bir renkte takım elbise
Takım elbise ile uyumlu beyaz veya renkli uzun kollu gömlek
Deri kemer
Kravat
Koyu çoraplar ve muhafazakar deri ayakkabılar
Çok az veya hiç mücevher
Düzgün, profesyonel saç modeli
Sınırlı miktarda tıraş sonrası
Düzgün kesilmiş tırnaklar
Portföy veya evrak çantası

Kadın Mülakat Kıyafeti
Genel olarak,   kurumsal işlerde kadınlar için mülakat modası erkeklere göre daha karmaşık ve çeşitlidir. Artan seçenekler, bir röportaj kıyafetini bir araya getirmeyi kadınlar için erkeklere göre biraz daha zorlaştırıyor. Örneğin, bir elbise veya etek giyiyorsanız, külotlu çorap mı giymeniz gerektiğine veya çıplak bacakların kabul edilebilir olup olmadığına karar vermelisiniz  .

Kadınların ayrıca görüşme aksesuarlarını göz önünde bulundurmaları  ve uygun bir çanta seçmeleri gerekir  . En  iyi görüşme çantaları  , profesyonel ve bir özgeçmişe sığacak kadar büyük ancak gösterişli olmayanlardır.

Kadınların profesyonel bir röportajda giymesi gereken temel yapı taşları şunlardır:

Lacivert, siyah veya koyu gri takım elbise
Dizin hemen altında veya üstünde takım elbise eteği
Koordine bluz
muhafazakar ayakkabılar
Sınırlı mücevher
Çok büyük sarkan küpeler veya bileziklerle dolu kollar yok
Hiçbir mücevher ucuz mücevherden daha iyi değildir
Profesyonel saç modeli
Nötr renkli külotlu çorap
Hafif makyaj ve sınırlı miktarda parfüm
Temiz, düzgün manikürlü tırnaklar
Portföy veya evrak çantası
Cinsiyet-Nötr Mülakat Kıyafeti
Genel olarak nasıl giyinirseniz, geleneksel cinsiyet normlarına uymuyorsa, mülakat kıyafetinizin de buna uymaması gerekir. 3  anahtar, cinsiyete özel kıyafetleri ile olduğu gibi, profesyonel parlatılır giysiler ve birlikte görüşme konum şirket için uyum bulmaktır. İşte mülakatlar ve iş için cinsiyetten bağımsız kıyafetlere genel bir bakış .

Daha Sıradan Bir Röportaj İçin Nasıl Giyinilir
İşyeri veya iş daha az resmi olduğunda, kıyafet kuralları daha rahat olabilir. Ne giyeceğinizden emin değilseniz, görüşmeyi planlayan kişiye danışmanızda bir sakınca yoktur. Ancak yine de özensiz giyinmemek önemlidir. Bazı gündelik seçenekler hakkında daha fazla bilgi edinin:

Günlük İş : Takım elbiseyi evde bırakabilirsiniz, ancak henüz o kot pantolonu çıkarmayın. İş amaçlı gündelik kıyafetler, kot pantolon, spor ayakkabı ve spor salonu ya da kulüp için daha uygun olan giysiler olmaması anlamına gelir.
Başlangıç ​​Gündelik : Kot pantolonlar, bir startup'ta bir röportaj için uygun olabilir, ancak temiz olduklarından ve delik veya yırtık dikişlerden arınmış olduklarından emin olun. Özensiz değil, şık olmayı tercih ediyorsunuz – ve hâlihazırda orada çalışan insanlardan biraz daha fazla giyinmek yine de iyi bir fikir.
Kıyafet Kodu Olmadığında Ne Giymeli : Ne giyeceğinizden emin değil misiniz? Gerçek bir kıyafet kuralı olmadığında, onu profesyonel tutun ve gündelik işlere yönelin.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak