İş Bırakma Eyleminden Dolayı Alınacak Resmi Cezalar Nedir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İş bırakma eylemi konusunda tereddütü olanlar için bilgilendirme. 
İş bırakma eylemleri 4688 sayılı kanun güvencesinde yapılır. İş bırakma eylemi sonrasında genelde okul müdürlükleri savunma ister.

Bu soruşturma değildir. Okul idaresinin yapması gereken. Bir prosedürdür. Savunmada sendikamın eylem kararına uydum denir. Bazı okul müdürleri için savunma yeterli bulunur bazıları için bulunmaz.

Yeterli bulunmazsa ilçe MEM tarafından soruşturma başlatılır. Soruşturmada da aynı şey söylenir. Bazı muhakkikler ceza teklifinde bulunur, Bazıları bulunmaz. Ceza verilirse sendikanız sizi il disiplin kurulunda temsil eder. İl disiplin kurulu nadiren cezayı onaylar.

O durumda yine sendikanız tarafından bölge idare mahkemesine başvuru yapılır. Bu eylem kararı 4688 sayılı kanun güvencesinde olduğundan ceza iptal edilir. Çok fazla öğretmenin iş bıraktığı durumlarda genelde soruşturma başlatılmaz. Çünkü bu soruşturmalar okul müdürleri tarafından yapılır.

Bir ilçede 50 okul varsa ve 50 okulda iş bırakılıyorsa her soruşturmaya çift muhakkik gerektiğinden aynı anda 25 soruşturma açılır. Sormuşturmalarda amir görüşü vb. uygulamalar olduğundan okul müdürlüklerinin, varsa ilçe soruşturma komisyonunun, il disiplin kurulu ve bölge idari mahkemesinin iş yükü fazlasıyla arttığından özel bir durum oluşmazsa okul idaresinin aldığı savunma yeterli bulunur. Hatta eklemede bulunayım.

Sendikanız iş bırakma kararı almıyor ve bu eyleme katılmak istiyorsanız eyleme katılan sendikalardan herhangi birine katılıp eylem kararı verebilir, sürecin sonunda gönül verdiğiniz sendikanıza dönebilirsiniz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak