İntibah Romanı Kime Aittir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İNTİBAH ROMANI KİME AİTTİR?

İntibah ya da diğer adıyla Sergüzeşt-i Ali Bey, Namık Kemal'in, ilk kez 1876'da yayımlanan bir romanı. Romanda iyi yetişmiş Ali Bey'in, uygunsuz bir kadın olan Mahpeyker'e aşık olması ve bu aşkın Ali Bey'e maddi ve manevi olarak yıkım şeklinde sonuçlanması anlatılır.

Yayınlanma Tarihi : 1876
Yazar: Namık Kemal

İntibah Romanı Özeti

 İyi bir tahsil gören zengin Ali Bey, Çamlıca'da gördüğü hafif meşrep Mahpeyker'e aşık olur. Ali Bey, Mahpeyker ile uygun karşılanmayan ve eğlence içinde bir hayat sürmeye başlar. Ali Bey'in annesi Fatma Hanım, oğlunun bu kadından kurtulması için Dilaşub adlı güzel bir kızı evine cariye olarak alır. Ali Bey, Dilaşub ile ilgilenmeye başlar. Bu duruma sinirlenen ve intikam almak isteyen Mahpeyker, bir plan kurar Dilaşub'a iftira atarak satılarak evden gitmesini sağlar. Dilaşub'u yaptığı plan gereği Mahpeyker satın alır. Bu duruma rağmen kendisine Ali Bey'in dönmemesi ise Mahpeyker'i çok kızdırır.

 Romanın sonunda Mahpeyker, Ali Bey'in bağ evine çağrılarak öldürülmesini planlar. Bağ evine Mahpeyker, Dilaşub'u da götürür. Dilaşub'un Ali Bey'in paltosuna sarılarak yerde yatması üzerine Ali Bey sanılarak öldürülmesi romanın üzücü kısımlarından biridir. Bu durum üzerine Ali Bey de Mahpeyker'i öldürür. Hapse atılan Ali Bey ise altı ay sonra üzüntüden vefat eder.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber