İnatçı Çocukla Nasıl Başa Çıkılır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çocuklar birçok nedenden dolayı yaramazlık yaparlar, ancak en yaygın olanı sıkılmalarıdır . Davranışlarının işe yaradığının farkındalar, özellikle de istediklerini elde ederse ve bunu yaparak istediklerini elde ederlerse. Bazen güç arzusu aynı zamanda yaramazlıklarının nedenidir, çünkü bu, bir çocuğun kontrolü sağlamaya çalışması için bir yoldur . Bu nedenle, bu eylemlerle nasıl savaşılacağını ve onlarla nasıl iyi bir şekilde başa çıkılacağını bilmek önemlidir.

1. Onlara durumlara daha sakin bir yaklaşım gösterin
Çocuklar genellikle ebeveynlerini taklit etmeyi severler, bu nedenle onlara sakin olmayı öğreterek davranış ve eylemlerini modellemeliyiz . Öfke nöbetleri geçirirler ve onlara bağırmaya başlarsanız, bu onlar için normal olacaktır. Bunun yerine, onlara duygularıyla başa çıkmanın farklı bir yolunu gösterin.

2. Ne yapmak istediklerine karar verebilmeleri için seçenekler sunun
Yardımcı doçent Angie T. Cranor'a göre, çocuğunuza bir  seçenek sunmak, kontrolün kendisinde olduğunu hissetme ihtiyacını gidermeye yardımcı olacaktır. Bu nedenle, oyuncaklarını alıp dişlerini fırçalamaları gerekiyorsa, önce hangisini yapmak istediklerini sorun.

3. Yanınızda atıştırmalıklar taşıyın
Kötü davranış veya kötü tutum genellikle açlıktan kaynaklanır  , bu nedenle siz ve çocuğunuz dışarıdaysanız, yanınızda atıştırmalıklar taşımak sizi olası bir sinir krizinden kurtarabilir ve çocuğunuzu iyi bir ruh halinde tutabilir.

4. Potansiyel kötü sonuçların farkında olmalarını sağlayın
“Çünkü ben öyle söyledim”, bir çocuğa neden bir şey yapmamaları gerektiğini sorduğunda vermek için iyi bir neden değildir. Her zaman onlarla iletişim kurmaya çalışın ve yaramazlık yaparlarsa ne olabileceğini ve neden bazı şeyleri yapmamaları gerektiğini açıklayın. Daha sonra öğrenip kendileri için daha iyi kararlar alabilmeleri için, eylemlerinin sahip olabileceği doğal sonuçların farkında olmalarını sağlayın.

5. Takip etmeleri gereken bir ev rutini oluşturun ve bunun için onları ödüllendirin
Belirli bir süre sonra televizyon izlememe, bulaşıklara yardım etme, dişlerini fırçalama ve uygun bir zamanda yatma gibi iyi bir rutin geliştirmelerine  yardımcı olun. Ve yaratıcı olmak istiyorsanız, ay için bir tahta hazırlayabilirsiniz. Tüm ay (veya 1 veya 2 hafta) boyunca rutinlerini takip ederlerse, seçtikleri bir çeşit ödülü alabileceklerini söyleyin.

6. Kuralları çiğnemeleri için onlara mantıklı sonuçlar verin
Mantıksal sonuçlar belirli bir yanlış davranışa bağlıdır. Örneğin, çocuğunuz yeşilliklerini yemek istemiyorsa tatlı yemesine izin vermeyin. Veya oyuncaklarını almak istemiyorlarsa, günün geri kalanında onlarla oynamalarına izin vermeyin. Bu, belirli şeylerle mücadele eden çocuklar için iyidir. Bununla birlikte, mantıklı olmayan sonuçlardan kaçının, örneğin - yemeklerini yemek istemiyorlarsa, garajı temizlemeyin.

7. Çocuğun dikkatini yeniden yönlendirin
Amerikan Pediatri Akademisi'ne göre, bazen çocuklar sıkıldıkları veya daha iyisini bilmedikleri için yaramazlık yapabilirler. Bu nedenle, onlara yapacak bir şey bulmak, özellikle onları meşgul edecek ve eğlendirecek bir şey bulmak, dikkatlerini yaramaz yerine iyi bir şeye yönlendirebilir.

Kaynak: https://brightside.me/search#gsc.q=child&gsc.page=4

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak