İlişkide Yaş Farkı Önemli mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yeni biriyle çıkmaya başladığınızda, değerler, çekicilik, kişilik ve ilgi alanları gibi muhtemelen uyumlulukları belirlemeyi düşündüğünüz çok çeşitli şeyler vardır. Ancak dikkate almamış olabileceğiniz, üzerinde biraz düşünmeye değer bir şey var: yaş farkınız. 10 yıl veya daha fazla bir ilişki yaş farkının evlilik sorunları yaşama şansınızı artırabileceği doğru olsa da, ilişki departmanında kendinizi başarıya hazırlamak için ideal bir yaş aralığı var mı? 

Görünüşe göre bilim bize, sonsuz aşk için şansınızı artırabilecek ideal bir yaş farkı olduğunu ve düşündüğünüzden çok daha küçük olduğunu söylüyor.


Ama ister hala piyasada olun ister "bir" i bulmuş olun, başarılı bir ilişki için kesin bir tarif olmadığını bilirsiniz . Mutlu ve sağlıklı bir ilişki, içindeki insanlar tarafından belirlenir ve uzun vadeli başarısına katkıda bulunan birçok faktör vardır. Hepimiz biliyoruz ki hayattaki en iyi şeyler biraz çalışmadan gelmez ve sevginin de bir istisna olmadığıdır.

Uzun vadeli mutluluk için ideal yaş farkını ve ayrıca bunun sizi korkutmasına neden izin vermemeniz gerektiğini keşfetmek için kaydırmaya devam edin.


İlişkilerde İdeal Yaş Farkı
Journal of Population Economics'te yapılan bir araştırmaya göre, yaş farkı fazla olan çiftlerde, benzer yaştaki çiftlere göre evlilik doyumu daha fazla azalmaktadır. 


Sıfır ila üç yaş farkı olan çiftler, dört ila altı yıllık bir boşluğu olanlara göre daha fazla memnuniyet gösterdi. Benzer şekilde, dört ila altı yıllık bir boşluğu olan çiftler, yedi yıldan fazla bir boşluğu olanlara göre daha fazla memnuniyet gösterdi. Genelde yaş farkı arttıkça evlilik doyumu azaldı. Çalışmada sağlanan kanıtlarla desteklenen bir teori, farklı yaştaki çiftlerin hem ekonomik zorluk hem de hastalık dahil olmak üzere ilişkilerdeki olumsuz şoklara daha az dirençli olduğudur. 

Özel olarak test edilmemiş olmasına rağmen, çocuklar ve emeklilik gibi yaşam döngüsü ile ilgili diğer faktörlerden bahsedilmiştir. 


Ortalama olarak, hem erkeklerin hem de kadınların, yaş farkına bakılmaksızın, kendilerinden daha büyük partnerleri olanlardan daha genç partnerlerle evlendiklerinde daha fazla evlilik tatmini gösterdiğini belirtmek gerekir. Bununla birlikte, bu ilk yüksek memnuniyet, altı ila 10 yıllık evlilikten sonra dağılmış görünüyordu. 


Bu istatistiklerin sadece ilişki modellerini oluşturmaya değil, onları tanımlamaya ve analiz etmeye çalıştığını unutmayın. Ayrıca, örneklem büyüklüğü nispeten küçüktü ve yalnızca 3.374 çift incelendi. Hayattaki her şeyde, her zaman kuralın istisnaları olacaktır.

Bunun yerine, bu gibi çalışmalar, ilişkilerdeki yaş farkının, eşler arasındaki çıkarlar, yaşam tarzı ve uzun vadeli hedeflerdeki önemli farklılıkları da eşitleyebileceği fikrine basitçe meşruiyet kazandırır . Çeşitli yaş farklılıklarına sahip çiftler arasındaki mutluluk, yıllar içinde çeşitli araştırmalara konu olmuştur ve bulgular, açıklanması zor olan dış faktörlere bağlı olarak büyük ölçüde değişiklik göstermektedir.

İşe yaramasını sağlamak, gerçekten bağ kurmak için yeterince ortak noktaya, birbirimizden öğrenecek kadar farka ve ortaklıklar hakkında benzer görüşlere sahip olmakla ilgilidir.

Bunların hiçbiri, bağlantı kurabileceğinizi düşündüğünüz birinin sizden dört, yedi veya 10 yaş büyük olabileceği için sola kaydırmanız gerektiğini söylememektir . Ancak, ilişkinizde ortak ilgi alanlarına bağlanmada sorun yaşıyorsanız ve aranızda önemli bir yaş farkı varsa, bunun uzun vadeli potansiyelinizi etkileyip etkilemeyeceğini incelemek isteyebilirsiniz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak