H&M'nin Başarı Hikayesi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Şirket 1947'de İsveç'in Västerås şehrinde kurulan ilk mağazayla Erling Persson tarafından kuruldu. İşletmenin asıl adı, “sadece” için İsveççe olan “Hennes” olarak adlandırılıyordu; Persson, avcı giyim markası Mauritz Widforss'u satın aldığında 1968'e kadar, markanın erkek giyimini ürün yelpazesine dahil etmesini sağlamak için şirketin adını Hennes ve Mauritz olarak değiştirdi. Birleşme ve kısaltılmış H&M'ye resmi yeniden adlandırma sonrasında, şirketin genişlemesi yavaş yavaş İsveç sınırları dışına doğru genişlemeye başladı.

İlk uluslararası H&M şubeleri komşu Norveç ve Danimarka ülkelerinde göründü ve hemen ardından Birleşik Krallık ve İsviçre'de dükkanlar açıldı. Şirket, 1973 yılında iç giyim ve özel giysiler satmaya başladı ve ABBA üyesi Anni-Frid Lyngstad'ı markanın kozmetik koleksiyonunu tanıtan ilk ünlü marka cirosu olarak seçti. Şirket 1980'lere girerken, H&M küresel genişlemeye odaklandı. 1982 yılında Erling Persson, şirketin yönetimini resmen markanın CEO'su olan oğlu Steffan Persson'a devretti. Devam eden başarılarından yararlanan H&M, Avrupa kıtasında daha fazla satış noktasına yayıldı.

1990'lı yıllara kadar, tüketiciler arasında, şirketin reklam kampanyalarında yer alacak en büyük süpermodelleri almaya yetecek kadar güven duyduğunu belirten yeterince vızıltı ve büyük bir kitle yarattılar. Linda Evangelista, Naomi Campbell ve Christy Turlington gibi cesur isimler, sayısız moda dergisinin sayfalarında yer alan üst düzey lüks markaların üst düzey tasarımcı kıyafetlerini giydikleri gibi, H&M'den havalı ama rahat tasarımlar giyen posterleri ve reklam panolarını ön plana çıkardılar.Şirket ayrıca, 1998 yılında resmen çevrimiçi alışveriş teklifinde bulunduklarında, internet patlamalarından ilk yararlananlardan biriydi.

H&M yeni bir binyıl daha önemli bir dönüm noktası yaparak girmiştir: Avrupa dışında ilk H&M mağazasının açılması. New York, Fifth Avenue'da bulunan ve ünlü alışveriş bölgesine egemen olan birçok lüks markayla ve diğer popüler ve rekabetçi hızlı moda markalarıyla doğrudan rekabet edebilecek H&M amiral mağazasına ev sahipliği yapan ilk Avrupa dışı metropoldü. Ancak şirket, lüks markaları düşman olarak görerek değil, her iki tarafın da moda sektöründe kazanabilmesi için işbirliği yapabilecekleri bir müttefiki olarak akıllıca bir iş stratejisi yaptı.

Bu, 2004 yılında H&M'nin Karl Lagerfeld (İsveçli perakendeci için reklam kampanyasında güneş gözlüğü taktığını gördü), Chanel, Fendi ve kendisinin saygıdeğer Alman tasarımcısı ile başlayan merakla beklenen tasarımcı işbirliği serisinin ilkine başladığında gerçekleşti. adaş etiketi. Perakendecinin tasarımcı işbirlikleri için hedefi, süperstar moda yaratıcılarının üst düzey ürünler üretebilecekleri ancak H & M fiyatlarında satılan sınırlı sayıdaki kapsül koleksiyonlarını tanıtmak ve böylece genel tüketicilere en sevdikleri tasarımcı tarafından tasarlanan bir şeye sahip olmanın heyecanını yaşatmaktı.

Stratejinin çok başarılı olacağını kanıtladı ve Lagerfeld ile yaptığı ilk ortak ortaklıktan bu yana H&M, diğer büyük tasarım yıldızlarını Donatella Versace, Roberto Cavalli, Stella McCartney, Alexander Wang ve Rei Kawakubo gibi özel giyim ve aksesuar hatlarında işbirliği yapmaya davet etti. 

Sürdürülebilirlik çabalarının yanı sıra, perakendeci, H&M Vakfı'nı başlattı: pozitif değişim uygulamaya ve dünyadaki gelişmekte olan birçok ülkenin yaşam standartlarını iyileştirmeye yönelik, kar amacı gütmeyen bir kurum. Örgüt dört ana hedefe ulaşmayı hedefliyor: çocuklar için eğitim sağlamak, kadınların hayatlarını güçlendirmek ve eşitlik ideallerini savunmak, yoksul bölgelere temiz suya erişim sağlamak ve her yerdeki bireyleri daha fazla bilinçli olmaları için eğitmek. Kâr amacı gütmeyen kuruluş Persson ailesi tarafından özel olarak finanse edilir ve Sudanlı süpermodel Alek Wek'i üç yıllık bir görev süresi için Nisan 2014'te H&M Vakfı'nın ilk resmi elçisi olarak atadı.

H&M Vakfı ayrıca 2015'te Küresel Değişim Ödülünü başlattı.Moda endüstrisinin zarar vermeden giysiler yaratma biçiminde devrim yaratacak yenilikçi fikirler ve oyun değiştiren çözümler üretebilen ileri görüşlü alıcılara verilen bir finansal destek süreçteki doğa. Ödülün kazananlar, fikirlerini geliştirmelerine ve gerçekleştirmelerine yardımcı olmak için büyük bir danışmanlık firmasından gelen kapsamlı rehberlik, rehberlik ve eğitimin yanı sıra 1 milyon Euro değerinde bir hibeyi eşit olarak paylaşacaklar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak