Hizmet Birleştirme Nasıl Yapılır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Hizmet birleştirme işleminin mutlaka titiz bir şekilde yapılması gerekir. Bunun için SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumuna bir dilekçeyle başvuru yapılması gerekir. Hizmet birleştirme işleminin yapılması için aşağıda sıralayacağımız koşulların yerine getirilmiş olması gereklidir.

Emekli olmadan önceki 6 ay içerisinde hizmet birleştirme başvurusunun yapılması gerekir. Emekli aylığı alan kişilerin hizmet birleştirme işlemi yaptırması mümkün değildir.
Başvuru yapması gereken kişinin sağlık durumu elvermiyorsa yerine yasal olan variscilerin başvuruyu yapması gerekir.
Hizmet birleştirme yapacak olan kişinin prim borcunun bulunmaması gerekir.
Yukarıda sıraladığımız şartları karşılayan kişiler birleştirme talebinde bulunabilirler. Peki, hizmet birleştirme ne demektir?


Hizmet Birleştirme Nedir?
Farklı sigorta kollarında çalışmış olan kişilerin emeklilik için hak ettiği toplam prim gün sayılarının bir araya getirilmesi gerekir. Örneğin BAĞ-KUR’da 2000 gün primi bulunan bir çalışan son 3 yılını SSK’lı olarak geçirmişse bu durumda emeklilik hakkını SSK üzerinden elde etmiş olacaktır. Bunun için BAĞ-KUR’da geçen süresini SSK’sına ekletebilir ve emeklilik için ihtiyaç duyulan prim gün sayısını tamamlayabilir.

Hizmet birleştirme talebinde bulunacak olan kişilerin aşağıdaki kurumlardan birine bağlı olarak çalışıyor olması gerekir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak