Hizmet Birleştirme İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Hizmet birleştirme nedir ve nasıl yapılır? Hizmet birleştirme için gereken evraklar nelerdir? Hizmet birleştirmeyi kimler yapabilir? Kimler hizmet birleştirme yapabiliyor? Hizmet birleştirme için neler yapılması gerekmektedir? Hizmet birleştirme hangi kurumlarda yapılmaktadır?
Hizmet birleştirmenin anlamı, hizmet sürelerinin birleştirilmesidir. Özellikle prim günü tek bir statüden emekli olmaya yetmeyenler için büyük bir avantaj sağlamaktadır.
Ancak bu durum her zaman avantaj sağlamamakta olup, bazen dezavantajda sağlayabiliyor.
Peki hizmet birleştirme için gereken belgeler neledir?

1) Form Dilekçe ( dilekçe örneğindeki bilgiler eksiksiz yazılı olacak; metin kısmını kendi durumunuzu ifade edecek şekilde değiştirebilirsiniz)

2) Nüfus cüzdanı fotokopisi ( Sadece SSK hizmetini birleştirecekseniz 1 adet, Bağ-Kur hizmetini de birleştirecekseniz 2 adet )

3) Özel Öğretim Kurumlarında (özel okul, özel dershane, kreş, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi vb.) öğretmen veya yönetici olarak çalıştığına dair hizmet cetvelinin aslı ( faks ve fotokopi olmayacak ) [Özel öğretim kurumlarında ödenen prim gün sayısının 2/3’ü terfide, tamamı emeklilik süresinde ve öğretmenlik puanında (30 güne yaklaşık 1 puan) değerlendirilir.


4) Devlet okullarında geçen ücretli öğretmenliklerin hizmet cetveline gerek yoktur. [Ücretli öğretmenlikte ödenen prim gün sayısı kadar emeklilik süresinde ve öğretmenlik puanında değerlendirilir(30 güne yaklaşık 1 puan)]. Ücretli öğretmenlik, terfide ( derece-kademe) değerlenmez.

5) Ücretli öğretmenliklerden köy veya kasabada geçenlerin formda belirtilmesi [puanı etkiliyor]

6) Çalışılan kurumun, o yıllarda hangi ilçeye bağlıysa o ilçenin yazılması (Şu anki ilçe yazılırsa sistem puan vermiyor)

7) Sözleşmeli dönemde geçen süre tamamıyla derece/kademeye sayılır.

8) Hizmet Birleştirmeleri İl/İlçe MEM’ler yapmakta olup evraklar okul kanalıyla İl/İlçe MEM’e gönderilebilir yada elden İl/İlçe MEM’e teslim edilebilir.

Hizmet birleştirme dilekçesi için tıklayınız


Admin

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber