Hisse Senedi ve Coin Almak Günah mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bilindiği gibi, farklı ticaret ve sanayi kuruluşları tarafından ihraç edilen ve serbest piyasada ve borsada günlük değerlerinin üzerinde alınan veya satılan hisse senetleri, üretim yapan, iş yapan veya hizmet veren bir şirketle ortaklık olarak nitelendirilmekte ve hangi alıcı tarafından bilinir. Bu ticari paylara sahip olanlar, payların değerine göre ilgili şirketin kâr ve zararına ortak olurlar.  
Borsa piyasaları, hisse senetlerinin alınıp satıldığı piyasalardır. Hisse senedi satın alma kriteri, alıcının temsil ettiği şirketin mülkiyeti ile ilgilidir.    
Buna göre ister ulusal ister uluslararası olsun; bizim dinimizde sakınca yoktur; -Şirketin işleri din tarafından yasaklanmadıkça- üretim yapan ve helal ticaret yapan ve sermayesinin büyük bir kısmı İslam'a göre helal olan ve hisse senetlerini satışa arz eden ve hisse dağıtan bir şirketin hisse senetlerini satın almak. belirlenen süreler sonunda sahiplerine ikramiye. Dinimizde faiz içeren veya haram olan şeylerin alım satımını içeren işlemler haram ilan edilmiştir. Ayrıca borsa işlemlerinin manipülasyona açık olduğu uzmanlar tarafından ifade edilmektedir.

Kaynak: https://questionsonislam.com/faq-category-halals-harams

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak