Hicri yılbaşında okunacak dua

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bi-smi’llâhi’r-rahmâni’r-rahîm

“Ve sallallâhü ‘alâ seyyidinâ Muhammedin ve âlihî ve sahbihî ve sellem. Allâhümme mâ ‘amiltü fi hâzihisseneti mimmâ neheytenî anhü felem etüb minhu velem terdahû ve nesîtühû velem tensehû ve halimte aleyye fîhi ba‘de cür’etî ‘alâ ma‘sıyetike feinnî estâğfiruke fâğfirlî mâ ‘amiltü fîhâ mimmâ terdâhü ve ve‘adtenî ‘aleyhissevâbe fe-es’elüke. Allâhümme yâ kerîmü yâ ze’l-celâli vel-ikrâm. En tetekabbelehû minnî velâ tâkta‘ racâî minke yâ kerim. Ve sallallâhü ‘alâ seyyidinâ Muhammedin ve âlihî ve sahbihî ve sellem.”

Türkçe Anlamı:

Rahman ve Rahîm olan Allâh’ın adıyla.
Allâh’ım! Hz. Muhammed Efendimize, âline ve ashâbına salât ve selâm olsun. Allâh’ım! Senin bana yasakladığın halde benim bu yıl içerisinde yaptığım, tevbe etmediğim, Senin râzı olmadığın benim unuttuğum, Senin unutmadığın, -tüm küstahlıklarıma rağmen hilm ile muâmele ettiğin- tüm isyanlarım için Senden af istiyorum. Beni affet.
Ey kerîm olan celâl ve ikram sâhibi Rabbim! Rızâna uygun yaptığım tüm amellerimi kabul etmeni istiyorum, umduğumu kesme. Ey kerîm olan Rabbim, Efendimize, âline ve ashâbına salât ve selâm olsun.
İbn-i Abbâs (r.a)’in bildirdiği hadîs-i şerîfte: “Zilhiccenin sonuncu günü ile Muharrem’in birinci günü oruç tutan, geçmiş yılı oruçla bitirip, yeni yıla oruçla başlamış olur. Allahü Te‘âlâ o orucu onun elli yıllık günâhına keffâret eder.” (Abdulkâdir Geylânî (k.s.), Gunyetü’t-Tâlibîn, 352-356.s.)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak