HES kodu blokeli ne demek?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Normalde HES kodu başvurunuzu yaptığınızda SMS ile size 5 dakika içerisinde bilgi gelmesi gerekir. Otobüs, uçak ya da İDO gibi ulaşım araçlarıyla seyahat ederken seçilen koltuk 5 dakika için sizin adınıza bloke edilir. 5 dakika içerisinde bilet alma işlemi gerçekleşmezse eğer HES kodu blokeli hatası verir. 5dk'dan fazla süren işlemler nedeniyle biletinizi alamazsanız, işlemleri tekrarlayarak (HES Kodunu tekrar üretmenize gerek bulunmamaktadır) alabilirsiniz.

HES KODU UYGULAMAYLA NASIL ALINIR?
Eğer cep telefonunuzda Hayat Eve Sığar uygulaması öyok ise, telefonunuzun işletim sistemine göre uygulamayı indirebilirsiniz. Örneğin, İOS kullananlar App Store'dan Hayat Eve Sığar yazarak uygulamayı indirirken, Android işletim sistemi telefon kullananlar Play Store'dan Hayat Eve Sığar uygulamasını indirebilir. Peki HES kodu uygulamayla nasıl alınır? Uygulamayı telefona indirdikten sonra HES kodu almak için 'HES Kodu İşlemleri' bölümüne girilir 'HES Kodu Oluştur' butonuna tıklanır. KOD kullanım süresi seçilir ve KOD oluşturulur.

HES KODU SMS İLE NASIL ALINIR?
Eğer HES kodunu cep telefonu ile ücretsiz SMS ile almak istiyorsanız şu sırayla HES kodu alabilirsiniz;
Mesajlar bölümüne giriş yaparak Hes yazıp boşluk bırakın,

11 haneli Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranızı yazın ve bir boşluk bırakın,

Kimliğinizin üzerinde bulunan T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesini yazın ve mesajı 2023'e SMS olarak gönderin.

Örnek gidecek SMS: Hes 11111111111 2222

E-DEVLET UYGULAMASI ÜZERİNDEN HES KODU ALMA
HES kodu e-Devlet üzerinden de sorgulama yapılarak alınıyor. Eğer e-Devlet şifre ve giriş bilgileriniz yoksa, en yapık PTT'ye başvurarak giriş bilgilerinizi vezneden alabiliyorsunuz. e-Devlet'te arama kısmına "HES kodu sorgulama (Sağlık Bakanlığı)"" yazınca sistemde HES kodunu görebiliyorsunuz. Buradan HES kodunu ne zaman kadar kullanacağınızı da görebilirsiniz.

HES kodunu e-Devlet sistemi üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresinden alabilirsiniz.

*Bu hizmeti kullanarak, kendiniz veya 18 yaşından küçük çocuğunuz için HES kodu üretebilir, ürettiğiniz HES kodlarını kurum ya da kişilerle paylaşabilir ve ürettiğiniz HES kodlarının detaylarını sorgulayabilirsiniz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak