Her Öğrenci ve Öğretmenin Mutlaka İzlemesi Gereken Harika Filmler Listesi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1. To Sir, with Love (Sevgili Öğretmenim) – 1967
Asıl mesleği olan mühendislikle ilgili bir iş bulamayan Mark Thackeray (Sidney Poitier) mecburiyet karşısında Londra’nın kenar mahallelerinden birindeki bir lisede öğretmen olarak işe başlar. Bu genç, deneyimsiz üstelik de siyahi olan yeni öğretmenle, her biri başka okullardan kovularak buraya gelmiş disiplinsiz öğrenciler arasında beklenen sürtüşme başlar. İdealist öğretmen Thackeray zor yolu seçerek, çekip gitmek yerine öğrencilerin sorunlarına eğilerek onlarla arkadaş olmayı dener. Bu mücadelesinde meslektaşlarından Gillian Blanchard (Suzy Kendall) onu yalnız bırakmaz.

İMDB: 7.7

2. Stand and Deliver (Kalk ve Diren) – 1988
Matematik öğretmeni Jamie Escalante, çoğunlukla hispaniklerin (ABDde 40 milyonu aşkın nüfusla yer alan, İspanyolca konuşan Latin kökenliler) devam ettiği bir devlet lisesine atanır. Çoğu çete mensubu gençlerin oluşturduğu öğrenciler eğitimle ilgilerini tamamen kesmiş, umutsuz ve ilgisiz öğretmenlerin etkisiyle okuldan soğumuşlardır. Escalante, öğrencilerin potansiyelini görüp, zekalarını fark eder ve bir grup ümitsiz çete elemanını ülkenin matematik alanında en başarılı öğrencilerine dönüştürür.

İMDB: 7.3

3. Dead Poets Society (Ölü Ozanlar Derneği) – 1989
 

1950’lerin Welton Akademisi ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek olan bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar ve Ortodoks tavırları okulu öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir yer haline getirmektedir. Fakat yeni İngilizce öğretmeni John Keating’in okula atanmasıyla çok şey değişecektir… Keating öğrencilerine ders kitaplarını yırtıp atmalarını, kalıplaşmış düşünce şekillerinden uzaklaşmalarını ve hayatlarını dolu dolu yaşamalarını öğütlemesiyle okulun statükocu tavrına son derece zıt bir profil çizmektedir. Öğrencilerini şiir ve nitelikli edebi yapıtlarla tanıştıran Keating onların pek çoğu üzerinde derin bir etki yaratır ve onların geleceğe dair hayallerinin şekillenmesini sağlar. Elbette Keating’in yaklaşımının okul yönetimi tarafından fark edilmesi ve üstüne gidilmesi uzun sürmeyecektir. Fakat okul müdürü Nolan Keating’i okuldan uzaklaştırma kararı aldığında hayatlarını değiştirdiği öğrencileri Keating’i savunmak için harekete geçerler.

İMDB: 8.1

4. Freedom Writers (Özgürlük Yazarları) – 2007

Birbirlerinden farklı ama ortak olarak hayattan beklentileri olmayan karakterle dolu koca bir sınıf öğrencinin arasında idealist duygularla öğretmenlik yapmaya yeni başlayan Erin’in işi, sandığından da zordur. Farklı ırk ve toplum katmanlarından gelen öğrenciler için okul, sadece yaşları gereği orada bulunmaya katlanmaları gereken bir yerdir.

Erin, kendince yöntemlerle onlara yakınlaşmaya çalışsa da bu niyeti daha da büyük tepkilere yol açar. Çünkü öğrenciler, hayatta yüzleştikleri ırksal ve toplumsal acı gerçekleri farkına vararak öğretmenlerinin saf idealizmi bırakmasını isterler. Zaman içinde onlarla iletişim kurmayı başaran Erin, her biri birbirinden farklı hikayesi olan bu gençleri, kendi hikayelerini yazmaları ve bunu da birbirleri ile paylaşmaları konusunda cesaretlendirir. Basit bir günlük işlevi görmenin ötesine geçen bu yazılar, öğrencilerin hayata tutunmalarını sağlayan bir araca dönüşecektir.

İMDB: 7.5

5. Etre Et Avoir (Olmak ve Sahip Olmak) – 2002


Fransız köy hayatına yönelik sevgi dolu bir ağıt olan bu incelikli, bilge ve eğlenceli film, yürek burkacak denli güzel ve insana büyük keyif veriyor. Fransa’da ulaşım ve olanaklar bakımından kıyıda köşede kalmış yerleşim merkezlerinde, yuva yaşından ilkokul son sınıf seviyesine kadar köyün bütün çocuklarının tek bir öğretmen gözetiminde bir araya getirildiği “tek sınıftan oluşan okullar” hala var. Dışlanmışlıkla dünyaya açılmak arasında kalan bu karışık küçük gruplar, iyisiyle kötüsüyle gündelik hayatı paylaşmakta. Bu belgesel film de, Auvergne’in göbeğindeki bir köyde, bu tür okullardan birinde çekilmiş. Filmde okulun rutinine ve ritmine şahit olurken öğrencilerin farklı kişiliklerini keşfediyoruz. Öğretmenleri Bay Lopez sabrıyla, şefkatiyle, küçük öğrencilerine kendini tamamen adamış olmasıyla gözümüzde kahramanlaşıyor. Giderek, bu okulun Fransızlara has bir geleneğin cisimleşmiş hali olmanın ötesinde, köy yaşamının aynası olduğunu fark ediyoruz…

İMDB: 7.9

6. Mr. Holland’s Opus (Sevgili Öğretmenim) – 1995

Ritm duygunuz olmadan davul çaldığınızı ya da aşık olur gibi şarkı söylediğinizi hayal edin. Bazen öğretmenler öğrencilerinde farkında olmadıkları yetenekleri keşfederler. Bazen Bay Holland gibi birisi çıkar ve hayatınıza girer. Glenn Holland (Dreyfuss), en çılgın hayallerinde bile gençlere müzik öğretmeninin yeteneğini boşa harcamaktan farklı bir şeye dönüşebileceğini düşünemezdi. Ama genç bestekar ailesini destekleyebilmek için bir muhteşem eser yapmaya karar verince, ilham verdiği öğrencilerin onda yarattığı etkiyi fark eder. Onların senfonisinin notalarını oluşturduğunu anlar. Geçici olarak müzik öğretmeni olmayı seçen ancak mesleğine tutkuyla bağlanan bir müzisyenin otuz yıllık meslek hayatı…

İMDB: 7.3

7. Dangerous Minds (Sakıncalı Düşünceler) – 1995


Eski bahriyeli Louanne Johnson, hepsi toplumun dışlanmış kesimlerinden gelen öğrencilerin bulunduğu bir lisede ilk öğretmenlik deneyimi olarak göreve başlar. Okulun en başarısız ve ‘serseri’ öğrencilerinin toplandığı ve şimdiye kadar ki bütün öğretmenlerini yıldırmış olan bir sınıfı almış olması, mücadeleci yapısını daha çok harekete geçirecek ve bu öğrencilerin hayatlarında olumlu değişimler sağlayabilmek için büyük çaba sarf edecektir.

İMDB: 6.5

8. The Man Without a Face (Yüzü Olmayan Adam) – 1993

Justin McLeod (Mel Gibson), beş yıl önce geçirdiği trafik kazasında yüzünün bir kısmı yanmış olduğundan kasabanın en uç köşesinde yalnız yaşayarak hayatını geçiriyor, kazada yanında bulunan çocuğun ölmesi sonucu mahkemede yargılanıyor ve suçlu bulunuyor. Onun ‘küçük çocukları seven’ biri olduğuna inanan halk onu yalnız bırakıyor. Chuck (Nick Stahl) ile başlayan arkadaşlığını sorgulamaya başlayan kasaba halkı, geçmişte olan olayları Justin’e bir daha yaşatmaya başlıyor.

İMDB: 6.7

9. Lean On Me (Hep Yanınızdayım) – 1989


Clark, sıradışı,geleneklere kafa tutan, kibirli ve biraz da sorunlu bir öğretmendir. Müdür olarak görevlendirildiği bu liseyi adam etmek için politik doğrucuların asla kabul edemeyecekleri yöntemleri vardır. O kangren olmuş kolları kesme niyetindedir. Ve çoktan öğrencileri, kurtarılabileceklerle ümitsiz vakalar olarak ikiye ayırmıştır bile. Clark’ın tercihleri, gerçekçilikle romantizm arasındaki çatışmayla ilgilidir. Yetersiz zaman, yetersiz imkanlar ve tehlikelerle dolu bir ortamda; ya tüm okul dibe düşecek yada bazı safralar atılacaktır.Dört işlem yapma becerisine sahip olmayan insanlarla dolu lisenin ihtiyacı olan son şey klasik müzik eğitimidir.

Zaman içinde, Clarck’ın yöntemleri işe yaramaya başlayacaktır. Ama ne pahasına ? Clarck,kısa sürede saygı duyulan, korkulan ve nefret edilen bir adam haline gelecektir.

İMDB: 7.4

10. The Ron Clark Story (Zafer Benim) – 2006
 

Film Ron Clark adlı başarılı, enerjik ve idealist bir eğitimcinin hikâyesini konu alıyor. Filmde Ron Clark Beaufort Country okulunda başarılı bir şekilde mezun ettiği sınıfının ardından New York’un Harlem bölgesine taşınıp daha zor durumdaki okullardan birinde öğretmenlik yapmaya karar verir. Ancak bir okulda işe başlaması biraz sancılı olur, zira başvurduğu okulların müdürleri onun gibi beyaz ve kibar birinin Harlem gibi bir yere ayak uydurabileceklerini pek düşünmezler.

Bir süre ucuz motellerde kalıp iş olarak da garsonluk yapar. Harlem İlkokuluna başvurmak için gittiğinde ise okulun önünde bir öğretmenle bir öğrencinin tartıştığını ve öğretmenin işi bıraktığını görür ve hemen işe başlar. Müdür her ne kadar işinde kalabilmek için okulunun puanını yükseltmeyi hedefleyip onu en iyi sınıfa vermek istese de o ısrarla en sorunlu sınıfı seçer.

İMDB: 7.7

11. The Great Debaters (Muhteşem Münazaracılar) – 2007


Teksas’ta, siyahi öğrencilerin çoğunlukta olduğu Wiley College’de profesör olan Melvin B. Tolson’un gerçek yaşam hikayesi…

Profesör Tolson, eğitim eşitliğinden fazla yararlanamayan öğrencilerinin gelişimine katkı için bir tartışma grubu kurmaya karar verir. İlk başta ifade güçleri sınırlı olan bu öğrenci topluluğu, giderek kelimelerin gücünü öğrenmeye başlar. Kendi dönemlerindeki toplantılarda yükselmeye başlayan Wiley Koleji tartışma grubu bir süre sonra Harvard’ın en güçlü rakibi olacaktır.

İMDB: 7.6

12. The Emperor’s Club (İmparatorlar Kulübü) – 2002

Ethan Caninin kısa öyküsü Palace Thiefden uyarlanmış. İlkeli ve tutkulu bir profesörün öğrencileriyle olan ilişkisini anlatıyor. Öğretmenin yaşamı, ünlü bir politikacının oğlu olan Sedgewick Bellin sınıfa gelmesiyle, değişmeye başlar. Yıllardır deneyimlerini ve bilgisini öğrencileriyle paylaşan William Hundert, öğrencilerin kendisi üzerindeki etkilerini farkedecektir…

İMDB: 6.9

13. Half Nelson (Tepetaklak Nelson) – 2006


Dan Dunne, alışık olduğunuz öğretmenlerden birine benzemiyor. Hayır, sadece öğrencilerine varoluştan, Amerikan İç Savaşı’ndan, özgür düşünceden, diyalektikten bahsettiği için değil; sınıf içinde son derece dinamik ve öğrencileri ile sağlam ilişkileri olan bir insan iken sınıf dışında uyuşturucu bağımlılığının pençesinden bir türlü kurtulamayan ve hep bir kaybeden olmaya mahkum bir insan olduğu için de… Gece ve gündüz, siyah ile beyaz kadar ayrıdır birbirinden onun için. Bu iki farklı yaşamını birbirinden ayrı tutmayı hep başarmış olsa da, bir gün öğrencilerinden biri olan Drey tarafından tam anlamıyla ‘yakalanır’. Çok büyük zorluklarla baş ederek yaşamak zorunda olan Drey, Dan’i ele vermeyi hiçbir zaman düşünmez. Öğretmeninin sırrını tutması ile ikili arasında sıra dışı bir arkadaşlık doğacaktır.

İMDB: 7.2

14. Entre les Murs (Sınıf) – 2008


François ve öğretmen arkadaşları, sorunlu bir mahallede eğitim veren bir lisede yeni öğretim yılına hazırlanmaktadır. Öğrencilere karşı son derece iyi niyetlidirler ve onlara en iyi eğitimi sağlamak konusunda hiçbir engel tanımazlar.

Günümüz Fransa’sının küçük bir modeli olan sınıfta sık sık kültür ve fikir çatışmaları yaşanır. Genç öğrenciler çoğu zaman eğlenceli ve yaratıcıdır ancak zaman zaman takındıkları anlaşılmaz tavırlar düşük ücretle çalışan öğretmenlerinin hevesini kırmaktadır.

François, öğrencilerinin gayretli ve birbirine karşı saygılı olması konusunda ısrarcıdır. Resmiyetten uzak tutumu ve sınırsız açık yürekliliği öğrencileri tarafından şaşkınlıkla karşılanır.

Yöntemlerine karşı çıkan öğrencilerin meydan okumasıyla, koyduğu kuralları tekrar gözden geçirmek zorunda kalacaktır.

İMDB: 7.5

15. Pay it Forward (İyilik Bul, İyilik Yap) – 2000
 

Biri sana iyilik yapınca, sen ona iyilik yapma… Git bir başkasına yap… Alkolik annesi ve dengesiz babası yüzünden sorunlu bir hayat sürdürmekte olan küçük Trevor McKinney (Osment), yeni rehberlik öğretmeninin (Spacey) verdiği ödev sayesinde “dünyayı daha güzel bir yer yapar”.

Trevor’un düşünüp uygulamaya koyduğu plana göre, birinden iyilik gören kişi, hiç tanımadığı üç kişiye iyilik edecektir. Bu arada, öğretmenin özel hayatında da değişiklikler olmaya başlar. Yoksa, bir tür saadet zinciri gibi işleyen bu masum sistem, gerçekten de etkili olmakta mnıdır?

İMDB: 7.2

16. School of Rock (Hababam Rock) – 2003

No Vacancy adlı rock grubunda gitarist olarak çalışan Dewey Finn, çok çabaladığı halde bir baltaya sap olamamış uyumsuz bir müzisyendir. Rock’n roll müziğinin gücüne tapar. Büyük sahnelere çıkıp 20 dakikalık uzun sololar atma özlemiyle yanıp tutuşan Dewey, üyesi olduğu rock grubunu “Gruplar Yarışıyor” adlı yarışmada zafere taşımaya kesin kararlıdır. Ancak grup arkadaşları aynı fikirde olmayınca kendisini hiç beklemediği bir anda kapının önünde bulur.

Dağ gibi yığılmış borçlarıyla baş başa kalan ve kirasını dahi ödeyemeyecek noktaya varan Dewey, çaresizlik içinde oda arkadaşı Ned?e telefon açar. Sonunda gönülsüzce de olsa Horace Green İlköğretim Okulunda kadrosuz öğretmenlik yapmayı kabul etmek zorunda kalır.

Ancak orada da şanssızlıklar yakasını bırakmaz. Okulun sinirli ve tutucu müdiresi Rosalie Mullins’in şahin gibi keskin bakışlarını her an üzerinde hisseder. Üstelik öğretmenlik konusunda da oldukça beceriksizdir. Beşinci sınıf öğrencilerine neyi nasıl öğretmesi gerektiğini bir türlü kestiremez.

Bir gün rastlantı sonucu okul orkestrasının çalışma yaptığı odanın önünden geçerken müzik seslerine istemeden kulak misafiri olur. O anda aklına parlak bir fikir gelir. Bu genç müzisyenleri eğiterek yüksek voltajlı bir rock grubu kurmaya karar vermiştir. Ancak bunu çocukların ailelerinden ve okul müdiresinden gizli yapmak zorundadır. ?Gruplar Savaşıyor? adlı müzik yarışmasına hazırlıkların başlamasıyla birlikte hem onların hem de Dewey’nin yaşamı sonsuza kadar değişecektir.

İMDB: 7.1

17. Öğretmen – 1988
Kemal Sunal’ın 12 Eylül dönemi sonrasında yine düzene ve devlete anlamlıca giydirdiği güzel bir film.. Kısaca özetleyeceğim bu filmi, Köyden İstanbul’a yerleşen başarılı bir öğretmenin geçim sıkıntısı yüzünden aklını kaybetmesi.. Bir Türkiye gerçeği.. Cahit Berkay’ın da olağanüstü film müzikleriyle taçlanmış güzel bir film.

İMDB: 7.2

18. Music of the Heart (50 Cesur Kemancı) – 1999

Roberta Guaspari kocası tarafından terk edilen iki çocuk annesi bir kadındır. Ayakta kalmak için kötü şartlarda da olsa çalışmaya başlar. Bir gün onu iyi bir kemancı olduğu günlerden tanıyan eski bir arkadaşı vasıtasıyla yeni açılan bir okuldan haberdar olur ve orada müzik dersleri vermeye başlar.

Doğu Harlem’deki belalı ve kontrolden çıkmış eğitim sistemi içerisinde mucizevi bir müzik programını fedakarlıkla uygulayarak göz yaşartıcı bir başarı elde eder.

İMDB: 6.8

19. Akeelah and the Bee (Sözcüklerin Gücü) – 2006


Akeelah Anderson kelimelere tutkuyla bağlı küçük bir kızdır. Bu tutkusu onu bir imla yarışmasına katılmaya kadar götürür. Pek çok insan ona gönüllü olarak öğretmenlik yaparken kimileri de karşı çıkar. Çok geçmeden Akeelah, Ulusal imla yarışmasına katılmaktaki cesareti ve kararlılığıyla farkında olmadan mahalleyi bir araya getirir.

İMDB:7.4

20. Taare Zameen Par (Her Çocuk Özeldir) – 2007

Harfleri sayıları algılama problemi yaşayan bir çocuğun çevresi ve ailesi tarafından tembel gerizekalı muamelesi görür. Çalışmayı öğrenebilmesi için yatılı okula verildikten sonra resim öğretmeni ile değişen hayatı ve başarısını anlatan bir film.

İMDB: 8.4

21. Detachment (Kopma) – 2011


Bir okul, ölmek üzere olan bir okul Sanki bu okula kanser teşhisi konulmuş ve bu okul gelmeyeceğini bile bile bir çare bekliyor derdine

Bir öğretmen, umut ve şefkat dolu bir adam bu öğretmen Bu okula ve içindekilere konulan kanser teşhisini inkar ediyor ve olamayacağını bile bile herkesin derdine derman olmaya çalışıyor.

Zıvanadan çıkmış bir sürü öğrenci; öğretmenine küfür edenden tutun da hayvana işkence etmekten zevk alanına kadar Bu öğrenciler yüzünden hayatından bezmiş bir sürü öğretmen; o kadar bezmişler ki öğrencilerine ilgi gösteren Henry’yi bile yadırgıyorlar.

İMDB: 7.7

22. İki Dil Bir Bavul – 2008

Bir sınıf öğretmeni okulundan mezun olduğu yıl uzak bir Kürt köyüne atanır. Bu köyde yalnız ve yabancı olmasının dışındaki en büyük sorunu okula yeni başlayan çocukların Türkçe bilmemesidir. Öğretmen de onların dilini bilmez.

İki Dil Bir Bavul, bu öğretmenin bir yıl boyunca Kürt çocuklarla nasıl anlaştığının, yalnız başına bu köyde ne yaptığının, ne hissettiğinin ve çocukların yabancı bir dille temaslarından kaynaklanan dünyasının hikayesidir.

İMDB: 7.5

23. Do-ga-ni (Sessizlik) – 2011

Kang In-Ho (Gong Yoo tarafından canlandırılacak), Moojin şehrinde işitme engelliler için görevlendirilmiş ve henüz yeni atanmış bir öğretmendir. Seo Yoo-jin (Jung Yu-Mi tarafından canlandırılacak) de Moojin İnsan Haklarını Koruma Merkezi’nde çalışmaktadır. Okulda gizlice uygulanan şiddeti ve başka korkunç şeyleri gün ışığına çıkarmak için birlikte çalışırlar…

İMDB: 8.0

24. Die Welle (Tehlikeli Oyun) – 2008


1967 yılında California’da yaşanmış gerçek bir olayı günümüz Almanya’sına aktaran , Die Welle, faşizmin köklerine dair etkileyici ve güncel bir hikaye.

Film, enerjik ve karizmatik bir öğretmen olan Rainer Wegner’ın otokrasi üzerine verdiği ders ile başlar. Öğrencilerin ilgisizliği üzerine dikkatlerini çekmek için bir deney yapmaya karar verir.

Öğrenciler, umulmadık bir şekilde bu deneyden zevk almaya başlarlar…

İMDB: 7.6

25. Monsieur Lazhar (Canım Öğretmenim) – 2011

Cezayirli bir göçmen olan Bachir Lazhar trajik bir şekilde ölen bir ilkokul öğretmeninin yerini alması üzerine işe alınır. Sınıf uzun bir iyileşme sürecinden geçerken, hiç kimse Bachir’in acılı geçmiş hayatının; hatta her an sınır dışı edilme riski altında olduğunun farkında değildir. Evelyne de la Cheneliere’in oyunundan uyarlandığı üzere, Bachir Lazhar iki uzak dünya arasındaki karşılaşmayı ve kendini ifade etme gücünü anlatıyor. Büyük bir duyarlılık ve mizah kullanımıyla, Philippe Falardeau sessizliğin ve ölüm tabusunun ötesindeki çocukların yanında olmak amacıyla kendi kaybını aşmaya hazır alçak gönüllü bir adamı anlatıyor.

İMDB: 7.5

26. Song for a Raggy Boy (Yetim Çocuğa Türkü) – 2003

2003 yapımı bir aisling walsh filmi. gerçek bir hikayeden alınan filmde uluslararası tugaylar’da savaştıktan sonra irlanda’ya geri dönen ve başka bir yerde iş bulamadığı için din adamlarının denetimindeki bir yetim okuluna öğretmen olarak gönderilen William Franklin ile okuldaki baskıcı yönetim arasındaki mücadele konu ediliyor. Song for a Raggy Boy Dead Poets Society ve freedom writers havasında ama onlardan çok daha etkileyici bir film.

İMDB: 7.6

27. Yi ge dou bu neng shao (Bir Öğrencim İçin) – 1999
 

1999 yapımı bu film Wei Minzhi adındaki genç bir kızın Çin’in taşra bölgelerinden birindeki bir köy okulunun öğretmeninin yerine bir aylık geçici göreve gelmesiyle başlıyor.

Wei bu yıkık dökük ve içinde farklı yaşlarda çocuğun bulunduğu okulda başlarda disiplini sağlamakta ve bir şeyler öğretmekte çok zorlanır. Yaşının oldukça genç olması ve tecrübesiz oluşu onu bir hayli zor durumda bırakır. Tam okula ve çocuklara ısınmaya başlamışken aralarından birinin ailesi tarafından çalışmak üzere şehre yollandığını öğrenir. Çocuğu geri getirmek üzere diğer öğrencilerle organize olur ve birçok sıkıntıdan sonra nihayet gitmeyi başarır. Ama asıl sıkıntı burada başlar.

İMDB: 7.7

28. Les Choristes (Koro) – 2004

Sene 1949, savaş sonrası Fransa… Clement Mathieu, erkek öğrencilerin eğitim gördüğü bir yatılı okula öğretmen olarak gelir. Çocukların hepsi birbirinden çok farklı ve asi yaradılışlıdır. Clement önce ne yapacağını şaşırır, sonra da onlara en iyi bildiği şeyi öğretmeye karar verir; müzik! Kurduğu koro sadece kendisinin değil tüm çocukların hayata bakışını değiştirecektir.
İMDB: 7.9

29. The Breakfast Club (Kahvaltı Kulübü) – 1985
 

Amerikan lise hayatından beş ayrı klişe karakter kendilerini, cezalı oldukları cumartesi gününü okul kütüphanesinde geçirmek üzere bir arada bulurlar: bir sarışın, bir anarşist, bir inek, bir sporcu ve bir entel! Disiplin delisi lise müdürünün manasız testosteron gösterileri karşısında hem kendi kendilerini, hem de ne çok ortak yönleri olduğunu keşfedecekleri bir güne dönüşecektir bu!

İMDB: 7.9

30. Beyond the Blackboard (Karatahtanın Ötesi) – 2011

İlk defa öğretmenlik yapacak olan 24 yaşındaki Stacey, tüm korku ve önyargılarının üstesinden gelir ve derme çatma bir sığınakta öğretmenlik yaptığı evsiz çocukların hayatında büyük bir değişiklik gerçekleştirir.

İMDB: 7.8

Bonus – Hababam Sınıfı – 1975
 

Özel Çamlıca Lisesi’ ne yeni bir idareci atanır. Tarih hocası olan Kel Mahmut, haylaz öğrencilerle dolu Hababam Sınıfı’nı disiplin altına almak için çaba sarf etmektir. Ancak, öğrencilerinde uslanmaya niyetleri yoktur. Kopya çekmeyi alışkanlık haline getiren, sigara içen ve sıkça okuldan kaçan öğrencilere, Mahmut hocanın ilginç cezaları vardır. Yaşları bir hayli ilerlemiş ve bir türlü okulu bitirememiş olan Hababam Sınıfı öğrencilerinden Ferit’ in bir de çocuğu vardır.Bir gün çocuğa bakacak kimse bulamayınca, onu okula getirmek zorunda kalır. Ancak, bu durumu okul sahibinin hoşuna gitmeyecektir.

İMDB: 9.4

Haber Kaynağı ve Detaylar : https://biacaip.com

FİLM LİSTESİ
1.   3 Idiots
2.   400 Darbe / The 400 Blows
3.   AmericanTeacher
4.   Arkadaşımın Evi Nerede / Khane-ye Doust Kodjast?
5.   Asyanın Kandilleri (Belgesel)
6.   Bana Güven / Lean on Me
7.   Batıya Doğru Akan Nehir (Belgesel)
8.   Bay Lazhar / Monsieur Lazhar
9.   Billy Elliot
10. Bir Fazlası Değil / Not One Less
11. Birinci Sınıf / The First Grader
12. Can Dostum / Good Will Hunting
13. Canım Öğretmenim / Monsieur Lazhar
14. English Vinglish
15. Etek Günü / La Journêe de la Jupe
16. Hababam Sınıfı (1975)
17. Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor (1979)
18. Hababam Sınıfı Güle Güle (1981)
19. Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı (1976)
20. Hababam Sınıfı Tatilde (1978)
21. Hababam Sınıfı Uyanıyor (1977)
22. İki Dil Bir Bavul
23. İmparatorlar Kulübü
24. Kalk ve Diren / Stand and Deliver
25. Kara Tahta / Takhtesiah (Blackboards)
26. Kerkenez / Kes
27. Koro / LesChoristes
28. Kör Nokta / The Blind Side
29. Küçük Ağacın Eğitimi / The Education of Little Tree
30. Malcolm X
31. Olmak ve Sahip Olmak / Être et Avoir / To Be and To Have
32. Öğretmen / Teaching Mrs. Tingle
33. Öğretmenim Bay Kim / My Teacher, Mr. Kim
34. Ölü Ozanlar Derneği / Dead Poets Society
35. Özgürlük Yazarları
36. Patch Adams
37. Ron Clark'ın Hikâyesi / The Ron Clark Story
38. Sessizlik / Dogani
39. Sevgili Öğretmenim / Mr. Holland's Opus
40. Sevgili Öğretmenim / To Sir with Love
41. Sınıf / EntreLesMurs (The Class)
42. Sınıfın Önü / Front of the Class
43. Siyah / Black
44. Süpermen'i Beklerken / Waiting For Superman
45. Şeytana Karşı / Ondskan-Evil
46. Tarih Öğrencileri / The History Boys
47. Tepetaklak Nelson / Half  Nelson
48. Tom Brown'ın Okul Günleri / Tom Brown's Schooldays
49. Yedek Parçalar / Spare Parts
50. Yerdeki Yıldızlar / Taare Zameen Par

Kaynak: http://oygm.meb.gov.tr/www/meslekicalismadonemiveadayogretmenyetistirmeprogramiornekfilmlistesi/icerik/672

Anahtar Kelimeler:
Öğrencilere İzletilebilecek FilmlerÖĞRENCİLERİN İZLEMESİ GEREKEN FİLMLERöğrencilerle Izlenebilecek FilmlerMEB Tarafında Tavsiye EdilenMEB Tarafından Tavsiye EdilenHer Öğretmenin Ve Öğrencinin Mutlaka İzlemesi Gereken 30 Harika FilmHababam SınıfıBeyond The BlackboardThe Breakfast ClubLes ChoristesYi Ge Dou Bu Neng ShaoSong For A Raggy Boy26. Song For A Raggy Boy (Yetim Çocuğa Türkü) – 2003Monsieur Lazhar25. Monsieur Lazhar (Canım Öğretmenim) – 2011Die Welle24. Die Welle (Tehlikeli Oyun) – 2008İki Dil Bir BavulDetachmentTAARE ZAMEEN PARAkeelah And The Bee19. Akeelah And The Bee (Sözcüklerin Gücü) – 2006Music Of The HeartöğretmenSchool Of RockPay It ForwardEntre Les MursHalf Nelson13. Half Nelson (Tepetaklak Nelson) – 2006The Emperor’s ClubThe Great Debaters11. The Great Debaters (Muhteşem Münazaracılar) – 2007The Ron Clark StoryLean On MeDangerous MindsMr. Holland’s OpusEtre Et AvoirFreedom Writers.To SirWith LoveStand And DeliverTo SirWith Love (Sevgili Öğretmenim)Dead Poets SocietyHer Öğretmenin Ve Öğrencinin Mutlaka İzlemesi Gereken 50 Harika FilmMesleki Çalışma Dönemi Ve Aday Öğretmen Yetiştirme Programı Örnek Film ListesiÖRNEK FİLM LİSTESİTüm Öğretmenlerin Mutlaka İzlemesi GerekenHer Öğretmenin Ve Öğrencinin Mutlaka İzlemesi Gereken Harika Film ListesiHer Öğretmenin Mutlaka İzlemesi Gereken 15 FilmHer Öğrenci Ve Öğretmenin Mutlaka İzlemesi Gereken 10 FillmHer Öğrenci Ve Öğretmenin Mutlaka İzlemesi Gereken 10 FilmEğitimciler Ve Ebeveynler İçin En Uzun Eğitici Film ListesiMEB öğretmenlere Bu Filmleri Tavsiye EttiMİLLİ EĞİTİM’İN TAVSİYE ETTİĞİ AİLECEK İZLENEBİLECEK VE ÖĞRENCİLERE İZLETİLEBİLECEK 50 FİLMÖğrencilere Uygun FilmlerMilli Eğitim Tavsiye Ettiği Öğrencilere Izletilebilecek 50 Filmçocuğunuzla Izleyebileceğiniz FilmlerAilecek Izlenecek FilmlerMEB’in öğrencilere önerdiği FilmlerHer Öğrenci Ve Öğretmenin Mutlaka İzlemesi GerekenHer Öğrenci Ve Öğretmenin Mutlaka İzlemesi Gereken Harika Film ListesiHer Öğrenci Ve Öğretmenin Mutlaka İzlemesi Gereken Harika Filmler ListesiHer Öğrenci Ve öğretmenin Mutlaka İzlemesi Gereken 15 FilmHer öğretmenin Izlemesi Gereken 20 FilmÖğrencilere İzletilmesi Gereken 10 FilmEğitime Ve Eğitimcilere Dair 24 Güzide FilmÖĞRETMENLERİN MUTLAKA İZLEMESİ GEREKEN FİLMLEREĞİTİMCİLERİN İZLEMESİ GEREKEN FİLMLERLise öğrencileri Için FilmlerMebin öğrencilere önerdiği FilmlerEğitim Ile Ilgili FilmlerFransız öğretmen FilmiEğitsel FilmlerAkademisyenlerin Izlemesi Gereken FilmlerÖğretmen FilmleriOrtaokul FilmleriÖĞRENCİLERİN İZLEMESİ GEREKEN FİLMLER 2021Öğrencilere İzletilebilecek Filmler 2021Sömestrda Izlenebilecek Filmler15 Tatilde Izlenebilecek FilmlerUygunsuz Sahne Olmayan FilmlerAilecek Izlenebilecek FilmlerYarı Yıl Tatilinde Izlenebilecek FilmlerNetflix De Izlenebilecek Filmler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak