Güneş Tüm Gezegenlerden Büyük mü?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Güneş sistemimizde ki, en büyük cisimdir. Güneş'ten daha büyük ve hatta ona yakın (Güneş sistemimizde) gezegen yoktur. Bir yıldız olan Güneş, Güneş Sistemimizdeki en büyük cisimdir. Güneş'in yarıçapı vardır. 97×1086 .
Bütün gezegenlerin toplamı Güneş'ten daha mı büyük olur?
Güneş'e kaç Dünya sığabilir?
Güneş, Güneş Sistemimizin kütlesinin %99,8'ini oluşturur; dolayısıyla tüm gezegenlerin kütlesi, Güneş'in kütlesinin yalnızca %0,2'sini oluşturur . Güneş'e kaç Dünya'nın sığabileceği sorusunun cevabı, örneğin kütle, hacim veya çap gibi ölçümleri nasıl yaptığınıza bağlıdır.

Her ne kadar Güneş Dünya'dan küçük görünse de aslında gezegenimizden (ve güneş sistemindeki diğer gezegenlerden) çok ama çok daha büyüktür. Dünya aslında dış güneş sistemindeki Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün gibi dev gezegenlerle karşılaştırıldığında en küçük gezegenlerden biridir. Aşağıdaki tablo gezegenlerin ve Güneş'in Dünya'ya göre çaplarını listelemektedir.

Dünya, Güneş'e yakın üçüncü gezegen ve büyüklük ve kütle bakımından güneş sistemindeki beşinci büyük gezegendir. Yüzeye yakın ortamlar, evrende yaşamı barındırdığı bilinen tek yerlerdir.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak