Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
Pluto'nun ötesinde, şu anda tanınan en uzak cüce gezegen olan Eris yatıyor. 90377 Sedna , şu anda olası bir cüce gezegen olarak kabul edilen Güneş Sisteminin dış kesimlerinde bulunan gezegen benzeri bir nesnedir.
Bir sanatçının çizimi, yeni keşfedilen Farfarout'u hayal ediyor, şimdi güneş sistemimizde şimdiye kadar gözlemlenen en uzak nesne olduğu doğrulandı. Farfarout, Dünya'nın güneşe olan mesafesinin 132 katıdır (sol üstte) ve yaklaşık 250 mil olduğu tahmin edilmektedir.
Inverse için Passant Rabie'nin bildirdiğine göre, Farfarout adlı bir gezegenoid artık resmi olarak güneş sistemimizdeki en uzak nesnedir .
Araştırmacılar, uzaydaki mesafeyi astronomik birimleri veya Dünya ile güneş arasındaki ortalama mesafeyi (yaklaşık 92 milyon mil) kullanarak belirler. Farfarout, güneşten Pluto'dan dört kat daha uzak olan güneşten 132 astronomik birimdir (AU). Bir açıklamaya göre, güneşten bu şaşırtıcı mesafe, Farfarout'un güneşin etrafında tek bir turu tamamlamasının yaklaşık 1000 yıl sürdüğü anlamına geliyor .