Gelecekte En Çok Tercih Edilecek Meslekler

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Siber güvenlik uzmanı
Kimse siber temelli suçların kurbanı olmak istemiyor, bu yüzden hükümet, gençleri büyüyen bu sektörü seçmeye teşvik etmek için çıraklık sağlayarak bu sorunu çözmeye çalışıyor.
Robotik mühendisi
Her türden mühendis talep görmektedir, ancak biyomedikal mühendisliği, depolama ve lojistik, tarım teknolojisi (tarım teknolojisi) ve sürücüsüz araçlar gibi yüksek teknolojili imalat gibi alanlarda kodlama ve yazılım konusunda çok yetenekli olanlara ihtiyaç vardır. Mühendislere iyi ücret ödenir ve becerileri dünyanın her yerinde aranır, bu nedenle seyahat etme fikrinden hoşlanıyorsanız, iyi bir kariyer olabilir.
Hemşire
Hastaneler kıtlık yaşamaya devam ederken, hükümet hemşireler için yaklaşık 4.000 ekstra üniversite kontenjanını duyurdu. Hemşirelik dereceleri için burslar ücretlerle değiştirildi, ancak artık hemşirelikte çıraklık derecesi ile kariyere giden daha fazla yol var.
Yazılım geliştirici
Bilgisayar programlama becerileri, Birleşik Krallık'ta en çok aranan uzmanlık alanıdır - her yerde ihtiyaç duyulmaktadır! Bulut bilişimden yapay zekaya, iş zekasına, oyun oynamaya ve henüz hayal edilmesi gereken diğer olasılıklar.
Kullanıcı deneyimi (UX) tasarımcısı
Kullanıcı deneyimi, kullanıcının deneyimini zevkli ve karmaşık hale getirmeye yardımcı olmak için web siteleri, uygulamalar ve diğer dijital platformlar için marka, tasarım, işlev ve kullanılabilirliği birleştirir. Çevrimiçi perakende, eğitim, bankacılık ve finans ve diğer birçok dijital hizmet için kilit bir alandır.
Marangozlar ve doğramacılar
İngiltere inşaat endüstrisi, hem manuel hem de manuel olmayan roller üstlenmek için her yıl binlerce kişiye ihtiyaç duyuyor. Çıraklık, ahşap ticareti, tuğla örme ve elektrik gibi yetenekli rollerdeki boşlukları doldurmaya yardımcı olabilir.
Veri analisti
İnsanlar, davranışları ve tercihleri ​​hakkında depolanan büyük miktardaki dijital bilgiyi nasıl takip edebiliriz ve bunların hepsi bize ne söyleyebilir? Veri analistleri, karmaşık verileri net bir şekilde sunarak durumları ve senaryoları anlamamıza yardımcı olabilir.
Espor koçu
Rekabetçi çevrimiçi oyunlar giderek daha popüler hale geliyor. Kazanılacak bazı büyük ödüller varken, oyuncuların bu rekabet avantajına sahip olduklarından emin olmaları gerekir. Bir e-spor koçu strateji, motivasyon ve adil oyun konularında yardımcı olabilir.
BAKIM işçisi
2039 yılına kadar 75 yaş üstü insan sayısı ikiye katlanacak (1), bu da insanların bakımda çalışması için büyük bir talep anlamına geliyor. Oldukça tatmin edici olan bunlar, ilerleme için birçok fırsata sahip kariyerler olabilir.
Teşhis teknisyeni (hafif araç)
Otomobiller, bugünlerde bir çubuğu sallayabileceğinizden daha fazla elektronikle donatılmıştır ve arızayı tespit etmek bir teşhis teknisyeninin görevidir. Her yıl daha fazla elektrikli ve sürücüsüz araçların yola çıkmasıyla onlarsız da idare edebilir miyiz?
Epidemiyolog
Gelecekte yaşam bilimlerinde pek çok iş olacak. Epidemiyologlar, giderek küreselleşen bir toplumda virüslerin ve hastalıkların nedenlerini ve etkilerini araştırıyor - son Covid-19 salgınının ardından her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır.
Taşra memuru
Doğanın korunması - ormanlık alan, açık demirleme veya kıyı şeridi gibi belirli bir habitatın korunması - çevrenin iyileştirilmesine yardımcı olur ve insanları bundan keyif almaya ve buna saygı duymaya teşvik eder. Kırsal kesim veya koruma görevlileri, bir şekilde hepimizin yararlandığı işler yapar.
Akıllı sayaç montajcısı
Hükümet, tüm evlerin ve küçük işletmelerin enerji kullanımını ölçmek için akıllı sayaçlarla donatılmasını istiyor. 50 milyon eve akıllı sayaçlar kurmak için kaç tesisatçı gerekir? Epeyce.
Ziraat Mühendisi
Ziraatbilimciler, toprak yönetimi biliminde uzmandır ve mahsulün büyümesini iyileştirmeyi amaçlar. Gıda tedariki dünya çapında sürekli bir endişe kaynağı olduğundan, tarım yöntemlerini sürekli olarak uyarlamaya çalışmalıyız; son teknoloji tarım teknolojisi, bu "talep gören" işte giderek daha önemli bir rol oynuyor.
Sanatçı
Sanatsal bir çizginiz var mı? Video oyun, animasyon ve sanal gerçeklikten ambalaj tasarımına, peyzaj tasarımına, moda ve reklamcılığa kadar - sanat için bir yetenek, çok çeşitli kariyerlerde faydalı olabilir.
Muhasebeci
İşletmeler ve bireyler, işletmelerinin finansal işleyişini takip etmek için muhasebecilere ihtiyaç duyar. Bir hata maliyetli olabilir, bu yüzden iyi muhasebeciler her zaman talep görür.
Öğretmen
Ortaokullara taşınan çocukların sayısı artıyor ancak öğretmenler - özellikle fizik, matematik, bilgisayar bilimi ve diller - yetersiz kalıyor. Eğitim, çok çeşitli kariyer fırsatlarına erişmek için hayati bir adımdır ve bu yüzden öğretmenlere ihtiyacımız var!
Bakım Teknisyeni
İmalat şirketleri bugünün ve geleceğin ürünlerini yaratıyor ve giderek yüksek teknoloji haline geliyorlar. Üretim hattındaki bazı işler otomasyon riski altında olabilir, ancak makinelerin sorunsuz çalışmasını sağlamak için yine de insanlara ihtiyaç duyulacaktır.
VFX / CGI
Her şey bugünlerde özel efektlerle ilgili! İngiltere televizyon ve film sektörü bunları yaratmada son derece iyidir ve bu şekilde kalmasını sağlamak için yerli uzmanlara ihtiyacımız var.
Satış hesapları yöneticileri
Tüm sektörlerin bir şeyler satma konusunda yetenekli insanlara ihtiyacı var. Bir şirketin satışlarını geliştirmeye ve büyütmeye yardımcı olabilecekler için birçok fırsat var.
Bazı çalışma alanları hızla büyüyor olabilir, ancak her zaman ayrılanların yerini alacak insanlara ihtiyacımız olacak. Unutmayın, henüz düşünülmemiş işler ortaya çıkacak - bir dizi beceri geliştirdiğinizden ve yenilerini öğrenmeye devam ettiğinizden emin olmanız yeni rollere atlamanıza yardımcı olacaktır.

Kaynaklar: 1 - Ulusal İstatistik Bürosu

© Helen Janota, Ağustos 2020 güncellendi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Meraklı Öğrenci 3 yıl önce

Yazı oldukça faydalıydı teşekkürler. Eğer farklı meslekler arıyorsanız (örneğin ben Blockchain'le ilgileniyorum) şöyle bir site buldum: https://www.karel.com.tr/blog/yakin-gelecegin-en-populer-10-yeni-meslegi
Kesinlikle öneririm.

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak