Fitrenin Ramazandan Önce Verilmesi Caiz mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ramazan ayında ödenen fitre, daha erken verilebilir mi? Müslümanların her sene Ramazan ayı bitimine kadar verdikleri fitreler, daha öncesinden veya sonrasında verilebilir mi? fitre verme zamanı var mı? Fitrenin verilme tarihi var mı? Fitre Ramazan öncesi verilirse kabul edilir mi? Fitre ramazandan sonra verilebilir mi?
Ülkemiz belki de gelmiş geçmiş en büyük deprem felaketini yaşamakta.
Diyanet İşleri Yüksek kurulu, ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle bu sene, fitrelerin önceden verilebileceğini açıkladı. Ancak fitre vermek isteyenlerin akıllarına, fitrenin ramazan öncesinde verilirse, caiz olur mu sorusu sorulmakta.
Din işleri yüksek kurulu bu konuya ilişkin şu açıklamada bulundu.
İçerisinden geçmekte olduğumuz olağanüstü şartlar nedeniyle, vatandaşlarımız tarafından yoğun bir şekilde yöneltilen “Fıtır sadakasının Ramazan ayından önce verilmesi caiz midir?” sorusuna, “Fıtır sadakasının Ramazan ayı içerisinde verilmesi müstehap olmakla birlikte Hanefi mezhebine göre Ramazan ayından önce verilmesi de caizdir. Dolayısıyla fitre vermesi gereken kimseler, doğal afet gibi hallerde fitrelerini Ramazan ayından önce de verebilirler” cevabını verdi."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak