Fen Lisesi mi, Yoksa Anadolu Lisesi mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Liseye hazırlanan aileler ve öğrencilerin en fazla tartıştığı konuların başında, Fen lisesi mi, yoksa Anadolu lisesi mi daha fazla avantaj sağlar?
Fen lisesine giden öğrenci mi, yoksa Anadolu lisesine giden öğrenci mi daha başarılı olur?
Neden Fen Lisesi tercih edilmeli? Eğer çocuk TIP düşünüyorsa, Fen lisesine gitmesi daha mantıklıdır. Fen lisesinde dersler daha yoğun olmaktadır. Eğer çocuk TIP'la ilgili bir bölüm düşünüyorsa, kesinlikle Fen lisesi tercih edilmelidir.
Ancak şimdiki gençlerin çoğu, dil hazırlıklı Anadolu lisesini tercih ediyorlar. Bu kararı vermeden önce, çocuğun LGS sınavına girip aldığı puan ve geleceği ile ilgili kararı vermesi beklenmesi, en doğru karar olur. 
Çünkü Fen Liseleri ve Anadolu Liseleri nitelikleri itibariyle farklılık gösterirler. Tercih edilmeleri öğrencilerin yönelimleri ve tercih koşullarıyla doğru orantılıdır. Yoksa her iki lise türünün de başarı endeksleri oldukça yüksek ve üniversiteye yerleşme yüzdeleri de hatırı sayılır orandadır.

Anadolu lisesi eğitimleri  fen lisesi kadar yoğun olmasa da kaliteli olabilir. Tabi bu durum gidilecek okula göre de değişiklikler göstermektedir.  Ayrıca öğrencilere bir sürü sosyal imkan sunar. Amacı bilim insanı yetiştirmek değildir. İyi ve kaliteli Anadolu liseleri toplumu yönlendirecek bireyler yetiştirmeyi hedefler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak