Evlilikte Kan Uyuşmazlığı Tablosu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bu makalede gösterilen evlilik için kan grubu uyumluluk tablosu, çiftlerin uyumluluğu anlamalarına ve kan gruplarının eşleşip eşleşmediğini bilmelerine yardımcı olur.
Eşinizle aynı kan grubuna sahip olmak, mutlu bir evlilik için bir kriter değildir, ancak kan naklinin gerekli olduğu acil durumlarda yardımcı olur.
Kan grubu uyumluluğu, bir çiftin mutlu ve sağlıklı bir evliliğe sahip olup olmayacağını belirlemez. Ancak eşinizle uyumlu bir kan grubuna sahip olmanız, evliliğinizi etkileyebilecek kan bağışı ve hamilelik sorunları yaşamamanızı sağlayacaktır.

Ayrıca, hiçbir "tek" kan grubunun evlilik için en iyisi olmadığını unutmayın. Bununla birlikte, ketsueki-gata ( Japon profesör Tokeji Furukawa tarafından ortaya atılan bir teori) gibi bazı kan grubu kişilik teorilerine dayanarak , her kan grubunun tipik spesifik karakteristik özellikleri vardır, bu da belirli kan grubu eşleşmelerinin daha mutlu evlilikle sonuçlanma şansının daha yüksek olduğunu düşündürür.

Bu makale, evlilik için kan grubu türleri ve kan grubu uyumluluğu hakkında bilmeniz gereken her şeyi tartışmaktadır. Aynı zamanda, eşleşen kan grubu türlerini bir bakışta görmenizi sağlayan, evlilik için bir kan grubu uyumluluk tablosu da içerir.

Kan grubu türleri
Belirli antijen ve antikorların varlığına veya yokluğuna bağlı olarak farklı kan grubu tipleri vardır. 

Antijenler, kırmızı kan hücrelerinin dışına bağlanan protein molekülleridir. Antikorlar ise kan plazmasında bulunan protein molekülleridir. Antikorlar vücudun doğal savunma sisteminin parçalarıdır - yabancı ajanları (yabancı antijenler ve patojenler gibi) tanırlar ve bağışıklık sisteminin T hücrelerini bir saldırı başlatmaları için uyarırlar.

Dört ana kan grubu tipi şunlardır:

Kan grubu A - Bu kan grubuna sahip kişilerin kırmızı kan hücrelerinde A antijenleri ve plazmalarında anti-B antikorları bulunur.
Kan grubu B - Bu kan grubuna sahip kişilerin kırmızı kan hücrelerinde B antijenleri ve plazmalarında anti-A antikorları bulunur.
AB kan grubu - Bu kan grubuna sahip kişilerin kırmızı kan hücrelerinde hem A hem de B antijenleri bulunur ve plazmalarında antikor yoktur.
Kan grubu O - Bu kan grubuna sahip kişilerin antijenleri yoktur, ancak plazmalarında hem anti-A hem de anti-B antikorları bulunur.
Birinin kan grubu, doğumda kalıtsal genleri tarafından belirlenir; dolayısıyla kişinin kan grubu tipi zamanla değiştirilemez.

Evlilik için neden bir kan grubu çizelgesi çalışmalısınız?

Uyumsuz kan grubuna sahip birinden kan almak ölüme neden olabilir. Örneğin, kan grubu B olan biri, kan grubu A olan birinden kan alırsa, alıcının kanındaki anti-A antikorları, vericinin kanındaki A antijenine saldıracaktır. 

Eşinizin kan grubunu ve sizinkiyle uyumlu olup olmadığını bilmenize yardımcı olur. Çoğu gelişmekte olan ülkede, çoğu hastanede yedek kan bankası yoktur, bu büyük bir sorundur çünkü acil durumlarda eşinize doğrudan kan nakletmek onların hayatını kurtarmaya yardımcı olabilir.

Bir kişi önemli miktarda kan kaybettiğinde ve eşleşen bir kan grubundan hemen kan transfüzyonu alamadığında ölüm şansı artar . Bu nedenle, bir kan grubu uyumluluğu evlilik çizelgesini incelemek, çiftler veya gelecek çiftler için önemlidir. Evliliklerin olmasını engellemeyebilir, ancak bilgi önemlidir

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak