Etab5 ve Etab4 Tabletlere Güvenli Root Atma 2022

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

ETAB5 VE ETAB4 TABLETLERE GÜVENLİ ROOT ATMA 2022

Fatih Projesi Tablet ROM'ları :

ETAB5 için

ETAB4 (Alttan Şarjlı Model)

ETAB4 (Yandan Şarjlı Model)

Bu adresten ETAB5 ve ETAB4 versiyonları için gerekli ROM dosyalarını bilgisayarımıza indirebiliyoruz. İndirilen dosyada android usb driver dosyaları, sp flash tool programı ve rom dosyaları yer almaktadır.

Etab5 root atma:


Tabletiniz kapalı ise açınız.

Usb kablosu ile bilgisayara takıp aygıt yöneticisinden diğer aygıtlar başlığı altında görünüp görünmediğini inceleyiniz. (not : görünür olması veya görünmüyor olması önemli değil. İndirdiğiniz dosya içerisindeki usb driver kurulumu için görünüyor olması gerekir)

Eğer görünüyorsa e-tab5 yazısı üzerine çift tıklayıp açılan pencerede "sürücü yükle" butonuna basıp usb driver klasörünü seçip sürücü kurulumu yapınız. (windows 10'da sorunsuz olarak aygıt yöneticisinde görünüyor ve usb driverlarını kurabiliyorsunuz.)

Eğer görünmüyor ise bu linkteki sürücü dosyasını indirip kurulumu yapınız. (Eğer driver kurulumundan sonra tablet bilgisayar tarafından tanınmazsa bilgisayarınız kapatıp açın, tabletinizi kapatıp açın. Yine tanımazsa driver kurulumunu tekrar yapın. Tableti görünür olma kısmı biraz sıkıntılı oluyor. Aygıt yöneticisinde görünmesine gerek yok usb driver kurulumu sonrası.) Kurulumdan sonra tabletinizin bilgisayarla olan bağlantısını kesiniz ve tableti kapatın.

sp flash tool klasörü içerisinden flash_tool programını çalıştırınız.

Programın arayüzünde numaralandırılmış aşamaları sırayla takip ediniz.

1 numaralı seçenekte (turuncu renkli) Download Agent butonuna basıp, Flash_Tool klasörü içerisinden MTK_AllInOne_DA.bin dosyasını seçiniz.

2 numaralı seçenekte (kırmızı renkli) Scatter-loading butonuna basıp, ROM klasörü içerisinden MT6592_Android_scatter.txt dosyasını seçiniz.

3 numaralı seçenekte (mavi renkli) açılır metin kutusundan Download Only seçeneğini seçiniz.

4 numaralı seçenekte (mor renkli) tabletinizi usb ile bilgisayara bağlamadan Download tuşuna basınız. Tabletiniz kapalı konumda iken bilgisayara usb'den bağlayınız. Bilgisayara tableti usb'den bağladığınızda 5 numaralı bölümde (siyah renkli) barın dolduğunu göreceksiniz. Gerekli dosyaların kurulumu tamamlandığında içerisinde "ok" işaretinin olduğu içi yeşil renkli bir pencere açılacak.

Pencereyi kapatıp, tabletinizin bağlantısını kesip, tabletinizi açınız. Bu açılış normal açılışından biraz geç olacaktır. Sonraki açılışlarda normale dönecektir.

Kurulum tamamlandıktan sonra tüm kısıtlamalardan kurtulmuş olacaksınız. Tabletinizi kablosuz'a bağladığınızda bir çok uygulama için güncelleme indirmeye başlayacaktır. Tabletiniz kullanıma hazır hale gelecektir.

Kaynak: ilketkinlik.com

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Can 3 yıl önce

Merhaba Elimde GM Etap 20 mevcut Root için kaynaklarınız var mı ?

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak