Erotomani nedir? Erotomani belirtileri nedir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çarşamba günü Fox TV'de yayınlanan Masumiyet adlı dizide , bahsi geçen kelime "Erotomani" nedir sorusuna yanıt aranıyor. Belki de bir çok kişinin ilk kez duyduğu bu kelimenin anlamı, umduğu, istediği ve belirli bir kişinin kendisine âşık olduğu inancıdır. Bu hastalık halk arasında "EROS" hastalığı olarak ta bilinmektedir. 
Diğer kişi tarafından sevilmeye dair bu saplantı, gerçekliğe dayanmadığı için sanrısal kabul edilir. Çoğu durumda, kişi odaklandığı kişiyle tanışmamış bile. Bu sendroma sahip bazı insanlar, yeni tanıştıkları bir yabancının onlara aşık olduğuna inanabilir.

Bu duruma sahip bir kişi, diğer kişinin kendisine gizli mesajlar göndermeye çalıştığına inanabilir. Bunun haberler veya düşünceler (telepati olarak da adlandırılır) yoluyla olduğuna inanabilirler.

Bunun doğru olduğuna dair kanıt bulunmamasına rağmen, diğer kişinin onu sevdiği inancından vazgeçmeyi imkansız bulabilirler. Erotomani, sanrılar veya manik davranışlar içeren diğer zihinsel sağlık durumlarıyla ilişkilendirilebilir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak