ERKEK GİYSİLERİNDE DÜĞMELER NEDEN SAĞ TARAFTA OLUYOR?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Hiç fark ettiniz mi? Erkeklerin ve kadınların giysilerinde düğmeler farklı yerlerdedir. Bunun neden olduğunu ve neden yapıldığı sorusuna yanıt arayanlar için detaylar.
Kadınların giysilerinde ki düğmeler solda yer alırken, nedense erkeklerin giysilerin bunun tam tersi olur. 
Bu durumun açıklaması insanların genelde sağ ellerini kullanmasıyla alakalı bir durummuş. Sağ ellerini kullanan insanlar sağdaki düğmeleri daha rahat kapatabilmeleri için bu uygulama yapılmıştır. 
Peki şimdi soracaksınız o zaman kadınların ki neden solda diye!
Bununla ilgilide şöyle bir hikayesi var bu durumun.   Giysilerde düğmelerin kullanılmaya başlandığı ilk zamanlarda, düğmeler hem çabuk kırılabiliyordu, hem de herkesin alamayacağı kadar pahalı idi. Düğme alabilecek zengin kadınlar da, uzun elbiselerini ancak hizmetçilerinin  yardımı ile giyebiliyorlardı.
  Hizmetçiler ise hanımlarının karşısında onların düğmelerini, sağ ellerini kullanarak daha rahat ve daha hızlı ilikleyebiliyorlardı. Bu nedenlerle, terziler düğmeleri hizmetçilerin sağına, hanımının ise soluna gelecek şekilde diker oldular. Günümüzde her kadın, kendi kendine giyinmesine rağmen nedendir bilinmez, bu adet değişmedi.

Bu alışkanlık çok uzun zaman hayatımıza girmiş ama hala günümüze kadar devam eden bir uygulama olarak devam etmekte. Günümüzde halen devam eden bu durum ise, sadece alışkanlık olarak yerini almıştır

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak