En komik ve eğlenceli 1 Nisan şakaları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 NİSAN'DA NEDEN ŞAKA YAPILIYOR? 

1564 yılında Fransa kralı IX. Charles, yıl başlangıcını Ocak ayının 1. gününe aldı. Daha önce Avrupa’da yaygın olan yıl başlangıcı 25 Mart’tı. O zamandaki iletişim şartlarıyla Charles’in bu kararı fazla yayılmadı. Duyanlar ise protesto amaçlı eski adetlerine devam ettiler. 1 Nisan’da partiler düzenlediler. Diğerleri ise onları Nisan aptalları olarak nitelendirdiler. 1 Nisan’a “aptallar günü” adını verdiler. Bu günde herkese sürpriz hediyeler verdiler, gerçek olmayan haberler ürettiler. Nisan 1'in tarihi hakkında her kültürde farklı bir efsane bulunur. Bunlar içerisinde en yaygın olanı ise Fransa'ya ait olanıdır. Fransızlar bu güne Poisson d'avril derler, yani Nisan Balığı. 1564 yılında Fransa Kralı IX. Charles, yılbaşını 1 Nisan'dan 1 Ocak'a aldırır. Bu arada 1 Nisan'ı yılın ilk günü olarak kabul etmeye devam edenlerle alay etmek amacı ile yapılan şakalar, bir süre sonra gelenek haline gelir. 1 Nisan'ı yılbaşı kabul edenlere ise Nisan Balığı denmeye başlanır.

EN KEYİFLİ 1 NİSAN ŞAKALARI

DİŞ MACUNLU BİSKÜVİ ŞAKASI

Bir paket kremalı bisküvi alınır. Bir kaç bisküvi ortadan bölünür ve kremaları alınır yerine diş macunu sıkılır. Sırası ile pakete bir diş macunlu bir normal bisküvi üst üste dizilir. Saka yapılacak arkadaşın yanına gelindiğinde bir tane ağzımıza atarız sonra arkadaşa ikram ederiz. Doğal olarak bööööoo bu ne bicim bisküvi diyecektir. Siz durumu çaktırmadan ne olmuş gayet güzel deyip sıradaki normal bisküviyi de ağzınıza atarsınız. Bir daha dene deyip sıradaki öbür bisküviyi de tekrar ikram edersiniz.

GIDA BOYASI ŞAKASI
Ev arkadaşınızın, şampuanı ya da diş macununa gıda boyası koyarak sabah sabah unutamayacağı bir şaka yapabilirsiniz.

FOTOMONTAJ ŞAKASI

Tanidigimiz birini fotografi varsa bundan iyi bir fotokopi alip gazetenin orta sayfalarindaki haberlere fotomontaj yapariz. Sonra gazeteyi onun okumasini saglariz bir yandan da kenarda durup ne yapacagina bakariz. Iyi uygulandigi taktirde çok eglendirici olur bu saka. Bir keresinde “Viagra kullanan yasli adam natasalarla yakalandi” konulu bir haberde basariyla uygulandigina tanik olduk bu sakanin.

KAYIP ARANIYOR ŞAKASI

Yine sela şakasında olduğu gibi bu da düşman başına diyebileceğimiz arkadaşlar tarafından yapılmış bir şaka. Arkadaşlarının vesikalık fotoğrafının altına “kayıp aranıyor,akli dengesi yerinde olmamakla beraber tehlikelidir, ısırabilir, bulanların insanlık namına aşağıdaki adrese getirmeleri rica olunur” yazıp bunu broşür olarak bastırdıktan sonra tüm apartmanlara yapıştırırlar.. Arızalı Asansör : Arızalı bir asansör bulun ve arızalı uyarısını kaldırın. Tam eşek şakası olur :) Ya da tam tersini sağlam asansöre arızalıdır yazın.

POSTİJ ŞAKASI

Kız arkadaşınızın saç rengine uygun bir postiş bulun ve onun en değerli parçasını kesmiş gibi yapın.

SICAK ÇAY BARDAĞI ŞAKASI

Az bilinen bir sakadır bu. Masada oturuyorsunuzdur. Bir bardak cay ya da su gelmiştir. Yoksa gidip alin gelmesini beklemeyin. Kurbana denir ki iki başparmağını masanın kenarına koyacaksın ben de bardağı iki parmağının üstüne koyacağım hadi bakalım devirmeden alabilecek misin? Tamam demesi için değişik gaz vermeler de yapılabilir. Bardağı koyun o biraz uğraşacak ve alamayacak hadi çek sunu diyecek. Siz ise tabi ki çekmeyeceksiniz, çekip gideceksiniz o ise çırpınıp duracak.

PÖRTLEYEN MANDALİNA ŞAKASI

Mandalina altindan para büyüklügünde kucuk bir kapak açilir. Kapak daha sonra yerine yerlestirilecegi için dikkatli kesilmelidir. Bu delikten içerideki etli meyva kismi çay kasigi yada baska bir sey yardimiyla itinayla çikarilir. Içerideki bosluga mayonez, reçel ya da un gibi seyler doldurulur. Kapak uygun bir sekilde yapistirilir.(Belli olmayacak sekilde turuncu bir iplikle bir kaç yerden dikilebilir). Kurban mandalinayi soymak için eliyle bir basinç uygular bu basinç meyvayi portlatip içini dışına çıkarır.

KLASİK KALABALIK ORTAM ŞAKALARI

Kalabalıkta yapılan sakalar vardır. Bunlar klasikleşmiş sakalar olsa da bir bahsedelim. Üç dört kişi bir araya gelinir, kalabalık bir sokakta yürümeye başlanır tam birileriyle karşılaşıldığı zaman sanki önünde ip varmış da sanki üzerinden geçiliyormuş gibi bacaklar kal dirilir. Çok kişi olması inandırıcılığı arttırır. Ya da ip yerine sanki bir şey varmış gibi bir yerde bir noktaya odaklanarak ayni anda bakılır. Bu arada saka yapılan kişilerin tepkisini gözlemlemek için bir kişi görevlendirilir. Hep birlikte yukarı bir yere bakmak da olabilir ancak çok bilinen bir şakadır.

KUSMA ŞAKASI

Önce güzel bir melemen yaparsınız soğuduktan sonra şeker poşetine koyarsınız. Bunu ceketin içine saklayıp kalabalık bir ortama gidersiniz. Etrafa midesi bulanıyor imajı verip çaktırmadan poşetin içine kusma numarası yaparsınız. Etrafınızdaki insanların ilgisi size yönelince poşetin içine elinizi sokup melemeni elinizle yemeye başlarsınız. Dikkat edin çevredeki insanlar üzerinize kusmasın :) Bu çok mu iğrenç oldu 

ÜNLÜ BİRİ GİBİ ŞAKASI

Sevdiği bir ünlü, eski bir arkadaş ya da bir çizgi film karakterinin ismini, yakınınızın telefonuna kendi numaranızla kaydedebilirsiniz. Böylece 1 Nisan günü sabah erken saatlerde onu arayıp ya da mesaj atıp aklını karıştırabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler:
Gülmekten Kırıp Geçirecek 1 Nisan şakaları! En Eğlenceli Ve Komik 1 Nisan şakalarıGülmekten Kırıp Geçirecek 1 Nisan şakaları!En Eğlenceli Ve Komik 1 Nisan şakalarıEn Komik Ve Eğlenceli 1 Nisan şakalarıEğlenceli 1 Nisan şakalarıEn Komik 1 Nisan şakalarıTÜRKİYEDE EN ÇOK KORKUTAN ŞAKALAR SEVİLİYOR1 Nisan şakalarıEN KEYİFLİ 1 NİSAN ŞAKALARIDİŞ MACUNLU BİSKÜVİPOSTİJ ŞAKASISICAK ÇAY BARDAĞISICAK ÇAY BARDAĞI ŞAKASIKLASİK KALABALIK ORTAM ŞAKALARIÜNLÜ BİRİ GİBİÜNLÜ BİRİ GİBİ ŞAKASI1 NİSANDA NEDEN ŞAKA YAPILIYOR?Komik 1 Nisan şakalarıEn Komik Eğlenceli 1 Nisan şakaları1 Nisan Için1 Nisan Için ŞAKALAR1 Nisan Için şakalar1 Nisan Için şaka örnekleriEn Güzel Ve Komik 1 Nisan şakaları Nelerdir1 Nisan şakaları 20212021 1 Nisan şakalarıBir Nisan şakalarıEn Güzel Ve Komik 1 Nisan şakaları BuradaEvde Yapabileceğiniz Komik 1 Nisan şakaları NelerEvde Yapabileceğiniz 1 Nisan şakaları Neler1 Nisan şakaları 2021 YILI1 Nisan şakaları WhatsappEfsane 1 Nisan şakalarıEşek şakalarıEv şakalarıArkadaşa şaka FikirleriAğır Eşek şakalarıArkadaşa Yapılacak şakalar WhatsAppArkadaşa Yapılacak şakalarWhatsapp1 Nisan Şaka Günü1 Nisanda Yababileceğiniz İlginç Şakalar1 Nisanda Yapabileceğiniz İlginç ŞakalarEN KOMİK 1 NİSAN ŞAKALARI 2021FOTOMONTAJFOTOMONTAJ ŞAKASIKAYIP ARANIYOR ŞAKASIKUSMA ŞAKASIPÖRTLEYEN MANDALİNA ŞAKASIKomik 1 Nisan şakaları Burada1 Nisan Için Parlak 15 FikirEvde Yapabileceğiniz Komik 1 Nisan şakaları Neler?SevgiliyeEşeAnneye 1 Nisan şakaları Için örneklerGIDA BOYASI ŞAKASI1 Nisan Şakaları Haberleri

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak