En Çok İndirilen Uygulamalar Belli Oldu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

WhatsApp, 2020'de 600 milyon yüklemeyle Facebook'un en çok indirilen uygulaması oldu, onu 540 milyon yüklemeyle orijinal Facebook uygulamasının kendisi, 503 milyonla Instagram ve 404 milyonla Messenger izledi.

Veriler mobil istihbarat firması Apptopia'dan geliyor ve App Store ve Google Play'den indirilen hem iPhone hem de Android uygulamalarını içeriyor. Bu, elbette, Çinli üçüncü taraf Android uygulama mağazalarından gelen verileri hariç tuttuğu anlamına gelir.


İletişim açıkça 2o2o'nun en çok indirilen 10 uygulamasından biri.

WhatsApp, Messenger ve Telegram'ın tümü doğrudan mesajlaşma uygulamaları iken, yaklaşık yarım milyar yükleme ile Zoom ve 254 milyon ile Google Meet video konferans uygulamalarıdır. Snapchat de çoğunlukla bir mesajlaşma uygulamasıdır ve elbette Facebook ve Instagram sosyal uygulamalardır. İlginç bir şekilde, küresel listedeki adlar ve soyadlar bir şekilde bağlantılıdır. Hem TikTok hem de Netflix öncelikle eğlence uygulamalarıdır. TikTok sosyal ve kısa bir form ve Netflix kişisel ve uzun bir form olsa da, her ikisi de öncelikle video izleyen izleyicileri içerir.


Apptopia, verilerine göre 2020'nin en çok hasılat yapan uygulamalarını da sıralıyor. İşte küresel liste. (Not: oyunlar ayrı olarak listelenmiştir.)

TikTok: 540 milyon dolar
Tinder 513 milyon dolar
478 milyon dolar
Disney + 314 milyon dolar
Tencent Video 300 milyon dolar
Piccoma 289 milyon dolar
LINE Manga 288 milyon dolar
HAT 249 milyon dolar
iQIYI 240 milyon dolar
Netflix 209 milyon dolar
ABD'de YouTube 249 milyon dolarla birinci sırayı alırken Disney+, Hulu, Netflix ve HBO Max, mobil cihazlardan büyük gelir sağlayan akışlı video hizmetleri olarak listeye katılıyor. (Önemli not: hepsinin ayrıca akıllı TV'ler, masaüstü bilgisayarlar, paketleme hizmetleri ve diğer fırsatlar aracılığıyla mobil cihazlarda görünmeyen geliri olacaktır.)

249 milyon dolar
220 milyon dolar
Disney+ 201 milyon dolar
Pandora 193 milyon dolar
109 milyon dolar
95 milyon dolar
92 milyon dolar
Netflix 92 milyon dolar
HBO Max 81,3 milyon dolar
Google One 80,7 milyon dolar
Video, flamalar ve YouTube ile bu listede açıkça çok büyük. Ama Tinder ve Bumble ile çıkmak da öyle. Ve Google One bulut depolama hizmetleri ve telefon yedeklemesi açıkça birçok tüketiciye ulaşıyor.

Çok ilginç bir eksiklik: TikTok.

TikTok dünya çapında en yüksek hasılat yapan uygulama olsa da, ABD listesinde bile görünmüyor. Bu muhtemelen, ayrılan başkan ve satışını talep eden yönetici emirleriyle devam eden sorunlarına değiniyor.

Oyunlar söz konusu olduğunda, Apptopia şutların Aramızda olduğunu söylüyor! dünya çapında 264 milyon ve Amerika Birleşik Devletleri'nde 41 milyon yükleme ile dünya çapında ve ABD'de en çok indirilen oyun oldu. Şaşırtıcı bir şekilde, orijinal olarak Mayıs 2012'de piyasaya sürülen Subway Surfers, 227 milyon küresel kurulum ve ABD'de 32 milyon ile hala listede. İndirilebilir diğer büyük oyunlar olağan şüpheliler: Garena Free Fire, PUBG, Roblox ve Gardenscapes.

En yüksek hasılat yapan oyunlar büyük ölçüde kârlıdır.

PUBG 1,1 milyar dolar hasılat elde ederken, Arena of Valor bir milyarın biraz altındaydı. Pokémon Go hala 757 milyon dolarla nakit para kazanıyor, kendi oyununu kendin yap hissi Roblox 487 milyon dolara ulaştı. Bir bulmaca oyunu olan Gardenscapes, 553 milyon dolar getirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak